Nemtii nu se tem de criza financiara: Suntem bine pregatiti, avem resurse financiare

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 10:27
2493 citiri
Nemtii nu se tem de criza financiara: Suntem bine pregatiti, avem resurse financiare
Foto: Pixabay

Ministrul german de Finante, Olaf Scholz, a afirmat miercuri ca Germania va putea contracara o criza daca va exista una, dar a adaugat ca nu se asteapta la o scadere a activitatii economice atat de semnificativa ca in perioada 2008 - 2009, transmite Reuters.

"Suntem bine pregatiti, avem resurse financiare decente, astfel incat, daca va exista o criza economica, putem lua contramasuri, dar in acest moment vedem doar o crestere mai lenta", a declarat Scholz, la postul public de televiziune ARD.

Potrivit acestuia, daca va aparea la orizont o criza serioasa, precum cea din perioada 2008 - 2009, Germania "va putea sa faca tot ce va fi necesar", dar a dat asigurari ca nu se preconizeaza o astfel de evolutie, perspectivele indicand o imbunatatire a economiei, desi intr-un ritm mai lent decat se spera anterior.

Banca Centrala a Germaniei nu este ingrijorata ca tara se indreapta spre recesiune, in pofida scaderii activitatii economice, se arata in raportul lunar publicat saptamana trecuta de Bundesbank.

Desi este posibil ca PIB-ul Germaniei sa se contracteze din nou in trimestrul trei din 2019, asta nu inseamna ca tara va intra in recesiune, apreciaza Bundesbank.

Economistii vorbesc de o "recesiune tehnica" daca PIB-ul se contracteaza doua trimestre consecutiv. In trimestrul doi din 2019, economia germana a inregistrat un declin de 0,1%, dupa un avans de 0,4% in primele trei luni din acest an.

"Daca economia scade pentru al doilea trimestru consecutiv, acest fapt nu reprezinta un motiv de ingrijorare, nu inseamna ca intreaga faza de expansiune economica s-a incheiat", in conditiile in care consumul privat si rata angajarii nu sunt afectate, se arata in raportul Bundesbank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Olaf Scholz criza Germania, #criza economica Germania , #Germania