Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Germania
A   A   A

Perchezitii de amploare in Germania intr-un scandal de frauda fiscala internationala

Perchezitii de amploare in Germania intr-un scandal de frauda fiscala internationala
Foto: CC0 Creative Commons
Perchezitii de amploare au fost efectuate miercuri in mai multe orase din Germania, procurorii suspectand mai multe persoane instarite ca si-au ascuns banii in companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.
Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul politiei judiciare si al autoritatilor fiscale, perchezitii la domiciliul a opt persoane instarite din Frankfurt si alte sase orase din Germania. In plus, au fost perchezitionate birourile a 11 banci si case de economii precum si sase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii.
"Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale caror domicilii au fost perchezitionate sunt banuiti ca au infiintat societati in paradisuri fiscale in scopul ascunderii veniturilor de autoritatile fiscale germane si a se sustrage de la plata impozitelor", a explicat Parchetul din Frankfurt intr-un comunicat de presa.

Aceasta operatiune are legatura cu precedentele perchezitii efectuate in luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spalare de bani aparute ca urmare a scandalului 'Offshore Leaks' cu privire la paradisurile fiscale, dezvaluit in 2013 de Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatii, ICIJ.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Mai 2019, ora 15:26

 Articol citit de 1812 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor