Polonezii stiu ce vor: elicoptere de lupta Apache de peste un miliard de dolari

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 12:20
7169 citiri
Polonezii stiu ce vor: elicoptere de lupta Apache de peste un miliard de dolari
Foto: Boeing

Polonia vrea sa-si modernizeze cat mai rapid fortele armate, iar pentru asta ar putea semna un contract pentru achizitionarea a 24 de elicoptere de lupta Apache de la Boeing pana la summit-ul NATO, programat in Varsovia in perioada 8-9 iulie.

"Cerintele de specificatii tehnice au fost deja intocmite, urmand ca, pana la sfarsitul lunii iunie, sa stabilim modalitatea prin care vom achizitiona elicopterele de lupta", a anuntat Bartlomiej Misiewicz, purtator de cuvant al ministerului Apararii de la Varsovia, citat de Defense News.

Afacerea ar urma sa scota din bugetul alocat programului de modernizare al armatei poloneze o suma cuprinsa intre 5-6 miliarde de zloti, echivalentul a 1,3-1,6 miliarde de dolari, conform unor informatii prezentate de cotidianul local Dziennik Gazeta Prawna.

Guvernul anterior a stabilit un buget de 130 de miliarde de zloti pentru programul de modernizare al armatei, suma urmand sa fie alocata in transe, pana in 2022.

Insa, noul ministrul al Apararii din Polonia, Antoni Macierewicz, s-a plans recent ca programul este subfinantat, armata avand nevoie de minim 235 de miliarde de zloti pentru achizitia de noi arme si echipamente militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program modernizare armata Polonia, #buget militar Polonia, #summit NATO 2016, #achizitii elicoptere Apache , #Polonia