Premierul Italiei spune ca el nu i-a promis nimic lui Trump si ramane cu 1% din PIB pentru aparare

Joi, 12 Iulie 2018, ora 18:33
882 citiri

Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat joi ca nu a facut nicio promisiune privind marirea cheltuielilor pentru aparare ale tarii sale dupa ce presedintele american Donald Trump a declarat ca statele membre NATO au cazut de acord sa acorde fonduri mai mari securitatii, scrie Reuters.

"Italia a mostenit angajamentele privind cheltuielile pentru NATO, angajamente care nu s-au schimbat, asa ca nu va exista o marire a cheltuielilor. In ceea ce ne priveste, astazi nu am decis sa oferim contributii mai mari decat ce a fost decis acum ceva timp", a declarat Conte dupa summit-ul NATO de la Bruxelles.

Italia cheltuie in prezent aproximativ 1% din Produsul Intern Brut pentru aparare iar tinta pentru statele membre NATO este de 2%.

Conte a adaugat si ca va propune partenerilor din Uniunea Europeana ca fondurile alocate securitatii sa fie excluse din calculele privind deficitul bugetar.

Trump a declarat dupa summit-ul NATO ca le-a spus aliatilor ca este "extrem de nemultumit" de nivelul cheltuielilor militare si a subliniat ca a obtinut angajamentul acestora de a cheltui mai mult pentru aparare.

El a adaugat ca membrii NATO au convenit sa continue efortul de a atinge cel putin 2% din PIB in cheltuielile militare - intr-un ritm mai rapid decat o fac in cadrul calendarului actual - pana in 2024. ...citeste mai departe despre "Premierul Italiei spune ca el nu i-a promis nimic lui Trump si ramane cu 1% din PIB pentru aparare" pe Ziare.com

#summit NATO Trump, #cheltuieli aparare NATO , #Stiri International