Primul "unicorn" romanesc doneaza un milion de euro pentru catedrala Notre Dame

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 10:34
1084 citiri

Daniel Dines, cofondator si CEO al UiPath, a anuntat, marti, ca primul "unicorn" al industriei de IT din Romania va dona un milion de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame.

"UiPath datoreaza mult Frantei si culturii franceze. E timpul sa dam ceva inapoi Frantei. In numele UiPath, as vrea sa donam un milion de euro pentru reconstructia Notre Dame", a anuntat Daniel Dines, in timpul unui eveniment desfasurat la Paris, se arata pe contul de Twitter al companiei.

UiPath este o companie infiintata de Daniel Dines si Marius Trica, care a devenit primul "unicorn" romanesc, denumire data companiilor evaluate la peste un miliard de dolari. Istoria companiei a inceput la Bucuresti, iar apoi si-a deschis birouri la Londra, New York, Bengaluru, Singapore si Tokio.

In luna martie, Business Insider scria ca UiPath se afla in discutii cu noi investitori, ceea ce ar putea duce la o crestere a valorii sale pana la aproape sapte miliarde de dolari, facandu-l cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala.

In septembrie 2018, UiPath a fost evaluat la trei miliarde de dolari dupa ce a primit o finantare record de 225 de milioane de dolari venita de la Sequoia Capital si CapitalG.

Donatia UiPath vine dupa ce catedrala Notre Dame din Franta a fost grav afectata in urma unui incendiu izbucnit luni. Structura catedralei a fost afectata si a facut sa se prabuseasca turla sa in forma de sageata, cu o inaltime 93 de metri.

Citeste mai multe detalii despre istoria catedralei

Imediat dupa incident mai multi francezi bogati au anuntat ca vor dona bani pentru reconstructie. Familia Pinault a promis 100 milioane de euro. Dupa cateva ore grupul de lux LVMH si familia Arnault, detinatorii celei mai mari averi din Franta, au anuntat o donatie de 200 milioane de euro, la fel ca si familia Bettencourt-Meyers si grupul L'Oreal.

Omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharricre (Fimalac) a anuntat ca va dona 10 milioane de euro, ca si familia Bouygues. Cei din familia Decaux s-au pregatit sa ofere 20 de milioane de euro.

De la Apple la Firea. S-au strans donatii record pentru Notre-DameMacron promite reconstruirea Catedralei Notre-Dame in cinci aniFirea isi doneaza 10% din salariul de primar pentru Notre Dame. Iata care e sumaNotre Dame, in flacari - Cum arata prima pagina a ziarelor lumii (Foto) ...citeste mai departe despre "Primul "unicorn" romanesc doneaza un milion de euro pentru catedrala Notre Dame" pe Ziare.com

#UiPath donatie Notre Dame, #donatii Notre Dame , #Stiri International