Proteste violente la Paris, la implinirea unui an de la debutul miscarii "vestele galbene"

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 15:57
1273 citiri

Parisul a devenit sambata scena unor proteste marcate pe alocuri de violente, la implinirea unui an de la inceputul miscarii de contestare a "vestelor galbene".

In intreaga Franta au fost lansate apeluri la manifestatii, iar in capitala Paris au fost organizate inca de dimineata mai multe mitinguri, dintre care cel din Piata Italiei, in sudul orasului, a degenerat in scurt timp in rasturnari de masini, pietre smulse din pavaj si pubele incendiate, acoperite prompt sub un val de gaze lacrimogene lansate de fortele de ordine.

Un centru comercial din piata a fost inchis de la primele semne de violente. Cateva zeci de persoane in negru si cu cagule au atacat cu pietre intrarea in centru, precum si vitrinele unui hotel invecinat, a constatat AFP.

Si pompierii au intervenit de mai multe ori pentru a stinge pubelele in flacari si focul care cuprinsese un utilaj de constructii din piata.

Pe o baraca de langa santier se putea citi mesajul: "Macron, pentru noi e prima aniversare, pentru tine ultima".

Miscarea "vestelor galbene" a fost lansata la 17 noiembrie anul trecut, fiind initial un protest impotriva introducerii unei taxe pe carburanti, aminteste AFP.

Vestele galbene ies din nou in strada. Mii de jandarmi ii asteapta cu tunuri cu apa si blindateViolente la Paris dupa parada de Ziua Frantei: Politia a folosit gaze lacrimogene, 152 de "veste galbene" au fost retinute (Video)Vestele galbene au iesit in continuare in strada, dupa ce Macron a spus ca le-a inteles ingrijorarile ...citeste mai departe despre "Proteste violente la Paris, la implinirea unui an de la debutul miscarii "vestele galbene"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#veste galbene Paris proteste , #Stiri International