Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Romania s-a oferit sa gazduiasca un centru de comanda NATO si cere mai multe trupe aliate la Marea Neagra

Romania s-a oferit sa gazduiasca un centru de comanda NATO si cere mai multe trupe aliate la Marea Neagra
Foto: Administratia Prezidentiala
Romania a facut propuneri concrete pentru intensificarea prezentei avansate a NATO in zona Marii Negre, a declarat presedintele Klaus Iohannis la summitul Aliantei Nord-Atlantice, pledand pentru o "abordare unitara" pe flancul estic.
"In primul rand, trebuie sa asiguram capacitati mai puternice de aparare si descurajare. Eforturile pentru coerenta si eficienta Prezentei avansate sunt inca in curs. Trebuie sa avem fortele corespunzatoare, cu disponibilitatea adecvata si cu capacitatea de manevra, cu o structura de comanda adecvata si capabilitati corespunzatoare pentru a actiona in mod eficient ca forta reala pentru descurajare", a afirmat Klaus Iohannis la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic.
"Avem nevoie de o abordare unitara si de o planificare militara unificata pentru intregul flanc estic. Trebuie sa implementam in totalitate abordarea coerenta in regiune pe toate dimensiunile - terestru, maritim si aerian. Romania a facut propuneri concrete privind suplimentarea Prezentei avansate in regiunea Marii Negre. Actionam in sensul intensificarii disponibilitatii Brigazii multinationale pe care o gazduim. Acest lucru o va face capabila sa actioneze in toate circumstantele, inclusiv in cazul conflictelor si crizelor. In acelasi timp, Romania s-a oferit sa gazduiasca un centru multinational de comanda si control (...) pentru sustinerea Prezentei avansate, in scopul asigurarii coordonarii aducerii efectivelor suplimentare", a adaugat Iohannis.

Citeste mai departe despre "Romania s-a oferit sa gazduiasca un centru de comanda NATO si cere mai multe trupe aliate la Marea Neagra" pe Ziare.com.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 19:20

 Articol citit de 949 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor