Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Theresa May prezinta detaliile relatiei post-Brexit pe care o vrea cu UE

Theresa May prezinta detaliile relatiei post-Brexit pe care o vrea cu UE
Foto: Arhiva Ziare.com
Premierul britanic Theresa May, care se confrunta in continuare cu amenintarea unei eventuale revolte in Partidul sau Conservator, publica joi detalii ale propunerii sale cu privire la relatia comerciala post-Brexit cu Uniunea Europeana, asteptata de mult timp la Bruxelles.
Executivul britanic vrea sa pastreze fluiditatea schimburilor comerciale prin implementarea unui "set de reguli comune", sa permita sectorului serviciilor sa se abata de la normele europene si sa puna capat liberei circulatii a persoanelor.

Londra apara totodata un parteneriat apropiat cu UE in probleme de securitate, relateaza AFP.
"Aceasta este o viziune care respecta rezultatul referendumului (din iunie 2016) si ofera un Brexit fondat pe principii si aspecte operationale", urmeaza sa anunte noul ministru al Brexitului Dominic Raab la prezentarea Cartii Albe in Parlament, potrivit unor fragmente din discursul sau, transmis in avans.

Este o viziune forjata la contactul cu realitatile economice pe care tara le traieste de doi ani, si anume o incetinire a investitiilor si a cresterii economice si amenintari cu delocalizarea mai multor mari grupuri europene.

Citeste mai departe despre "Theresa May prezinta detaliile relatiei post-Brexit pe care o vrea cu UE" pe Ziare.com.
Facebook ShareTweet
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 11:06

 Articol citit de 714 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor