Trump se lauda cu discutiile cu Putin pe limitarea proliferarii atomice, Rusia deja testeaza arme nucleare noi

Joi, 19 Iulie 2018, ora 20:23
848 citiri
Trump se lauda cu discutiile cu Putin pe limitarea proliferarii atomice, Rusia deja testeaza arme nucleare noi
Foto: site oficial Kremlin

Armata rusa testeaza mai multe arme nucleare noi, printre care un sistem laser de mare putere si o racheta de croaziera cu "raza nelimitata", la doar cateva zile dupa summitul dintre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american, Donald Trump. In acelasi timp, Trump continua sa sustina ca summitul a fost un succes si asteapta cu nerabdare unul viitor.

Serghei Soigu, ministrul Apararii rus a facut joi o serie de anunturi despre progresul tarii in dezvoltarea armamentului.

Ministrul a declarat ca a fost testata la sol racheta de croaziera Burevestnik si urmeaza sa fie efectuate si testele de zbor.

Oficialii militari au confirmat faptul ca testeaza sistemul laser de mare putere Peresvet si pregatesc testele pentru drona nucleara subacvatica Poseidon.

Anuntul de joi privind testarea armamentului nuclear vine in contextul in care Vladimir Putin doreste continuarea discutiilor cu Donald Trump in ceea ce priveste controlul mai strict al armelor nucleare, incepute in cadrul summitului de la Helsinki.

Trump se lauda

Si Trump e nerabdator sa aiba o noua intalnire cu Putin. Intr-o noua declaratie, presedintele SUA a spus ca intrevederea cu omologul sau din Rusia a fost un "succes", printre subiectele indicate la capitolul suuces fiind si limitarea proliferarii atomice.

"Summitul cu Rusia a fost un succes major, cu exceptia opiniei marelui inamic al poporului, presa de tip stiri false", a afirmat Donald Trump joi, prin Twitter.

"Astept a doua intrevedere, astfel incat sa putem incepe implementarea unora dintre numeroasele lucruri discutate, inclusiv oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleara, atacurile cibernetice, comertul, Ucraina, pacea in Orientul Mijlociu, Coreea de Nord si altele. Exista multe solutii, unele usoare, altele grele, pentru aceste probleme..., dar toate pot fi rezolvate!", a subliniat Donald Trump.

Donald Trump si-a atras critici dure pentru ca a sugerat ca are incredere mai mare in presedintele Rusiei, Vladimir Putin, decat in evaluarile serviciilor secrete americane privind ingerintele electorale ruse. "Eu am incredere in oamenii mei din serviciile de informatii, dar va pot spune ca presedintele Putin a fost extrem de puternic in negarea acuzatiilor", a afirmat Donald Trump dupa intalnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie sa inteleaga ca "Rusia nu este aliatul nostru", a reactionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, presedintele Camerei Reprezentantil ...citeste mai departe despre "Trump se lauda cu discutiile cu Putin pe limitarea proliferarii atomice, Rusia deja testeaza arme nucleare noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia test rachete nucleare summit Trump , #Stiri International