Trump vrea 2 miliarde de dolari pentru un nou sediu al FBI. Actualul se prabuseste

Marti, 13 Februarie 2018, ora 13:58
961 citiri
Trump vrea 2 miliarde de dolari pentru un nou sediu al FBI. Actualul se prabuseste
Foto: Twitter/FBI

Administratia Trump si-a revizuit, luni, decizia privind construirea unui nou sediu pentru Biroul Federal de Investigatii si a decis sa ceara Congresului alocarea restului de 2,175 miliarde de dolari necesari.

Vara trecuta, presedintele american anuntase ca renunta la ideea cautarii unui sediu nou pentru FBI.

Cererea de finantare, inclusa in planul pentru infrastructura, ar ajuta la acoperirea cheltuielilor de demolare si ridicare a unuia nou. Cel actual, situat in Washington, are zidurile acoperite cu plasa pentru a impiedica desprinderea unor bucati.

Lee Lofthus, procurorul general adjunct al Statelor Unite, sustine ca toate costurile pentru construirea unui nou sediu al FBI sunt estimate la 3,3 miliarde de dolari. Biroul Federal de Investigatii a pus deja deoparte fonduri de 1,125 miliarde de dolari.

Tot luni, administratia Trump si-a prezentat proiectul de buget pentru anul fiscal 2019. Pentru majoritatea entitatilor din subordine sunt propuse suplimentari de fonduri, inclusiv pentru FBI, agentia antidrog, birourile procurorilor federali si cel care supervizeaza tribunalele pentru imigratie.

Pentagonul a cerut o marire considerabila a cheltuielilor militare si vrea sa aiba la dispozitie un buget de 686 de miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari din istoria SUA, invocand un pericol iminent tot mai mare din partea Rusiei si a Chinei, in timp ce Departamentul Justitiei are alocati 28 miliarde de dolari, in crestere usoara cu 1,2% fata de cel actual.

Pentagonul vrea un buget urias din cauza Rusiei, Chinei si Coreei de Nord700 de miliarde de dolari pentru Armata SUA: Va cumpara rachete, submarine si avioane noiUn nou scandal pe ancheta FBI privind Rusia: Republicanii lui Trump, acuzati ca au schimbat in secret un raportrump refuza sa desecretizeze un document despre implicarea Rusiei in alegerile din SUA ...citeste mai departe despre "Trump vrea 2 miliarde de dolari pentru un nou sediu al FBI. Actualul se prabuseste" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani sediu nou FBI , #Stiri International