Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Google recunoaste ca asculta inregistrarile din aplicatia sa de asistenta vocala

Google recunoaste ca asculta inregistrarile din aplicatia sa de asistenta vocala
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons
Google a recunoscut ca angajatii sai au acces la inregistrarile aplicatiei Assistant Google, dupa dezvaluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT, precizand in acelasi timp ca aceasta poate inregistra si daca nu a fost activata de utilizatori.
Compania explica faptul ca specialisti in limbaj asculta inregistrarile utilizatorilor aplicatiei de asistenta vocala pentru a imbunatati capacitatea sa de intelegere a diferitelor limbi si accente.

O munca "necesara crearii de produse precum Assistant Google", a adaugat grupul.

Radioteleviziunea belgiana VRT a relatat ca a putut asculta peste o mie de inregistrari provenite de la dispozitive din Belgia si Olanda, intre care 153 captate accidental.

Printre inregistrari se numara si unele in care utilizatorii vorbesc despre viata lor amoroasa sau despre copiii lor sau furnizeaza informatii personale, cum ar fi adresa lor.

Google afirma ca echipele sale ancheteaza scurgerea de date audio al carei autor este un angajat "care nu a respectat politica de securitate a datelor".
"Vom face o examinare completa a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situatiei", a promis compania.

Google a mai transmis ca angajatii sai nu au acces decat la 0,2% din inregistrari si ca acestea "nu sunt asociate conturilor de utilizatori".

In mod normal, Assistant Google nu se activeaza decat atunci cand utilizatorul face asta, apasand pe un buton sau spunand 'Hey Google'.

Compania recunoaste ca aplicatia poate inregistra din greseala, cand programul interpreteaza "un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal" ca fiind cuvantul-cheie.

Ea reaminteste ca utilizatorii pot modifica parametrii aplicatiei pentru a dezactiva stocarea de date audio pe contul lor de Google sau pentru a le elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.

Inainte de Google, Amazon a fost la randul sau criticata dupa aparitia unor dezvaluiri ca angajati ai sai ascultau conversatii pentru a imbunatati sistemul, conform companiei. ...citeste mai departe despre "Google recunoaste ca asculta inregistrarile din aplicatia sa de asistenta vocala" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 17:22

 Articol citit de 469 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor