Google vrea sa scoata Sputnik si Russia Today din topul cautarilor. Moscova trece la amenintari

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 21:02
1092 citiri
Google vrea sa scoata Sputnik si Russia Today din topul cautarilor. Moscova trece la amenintari
Foto: Facebook/Google

Rusia ar putea interzice difuzarea de publicitate de catre Google pe teritoriul sau in cazul in care gigantul american va sabota afisarea stirilor postate de postul de televiziune international Russia Today (RT) si agentia Sputnik in motorul sau de cautare, a avertizat marti vicepresedintele Dumei de Stat, Aleksei Tolstoi.

"Suntem ingrijorati de un anumit continut periculos pentru cetatenii Rusiei. Si daca nu vom putea (sa convenim cu Google - n.red.) sa prevenim aceasta, atunci vom interzice publicitatea sa prin intermediul unei legi", a declarat Tolstoi despre un raspuns posibil la initiativa Google, arata EFE si RIA Novosti.

Eric Schmidt, presedintele Alphabet Inc., companie a carui subsidiara este Google, a declarat ca aceasta companie americana intentioneaza sa dezvolte un algoritm care va diminua rezultatele de cautare ale Sputnik si RT, considerate in SUA ca instrumente de propaganda ale Kremlinului.

"Aceasta va elimina rezultatele de cautare a tuturor legaturilor catre aceste medii (...), ceea ce va reduce de zeci de ori vizualizarea site-urilor" media ruse, a denuntat vicepresedintele Comisiei pentru tehnologii informationale din Duma (camera inferioara a parlamentului federal rus), Andrei Svintov.

La randul sau, Aleksei Tolstoi a declarat ca Google castiga 34 de miliarde dolari pe an in Rusia. "Este posibil sa nu fie o suma importanta pentru Google, dar cand vine vorba de bani, colegii nostri isi schimba rapid prioritatile", a spus el.

Saptamana trecuta, postul de televiziune RT din SUA a trebuit sa se inregistreze ca "agent strain" pentru a putea continua sa opereze in aceasta tara, masura ce a fost denuntata de Moscova drept o lovitura la adresa libertatii de exprimare.

Rusia a reactionat, adoptand o lege care ii permite sa desemneze ca "agent strain" orice organizatie media straina care activeaza pe teritoriul sau. ...citeste mai departe despre "Google vrea sa scoata Sputnik si Russia Today din topul cautarilor. Moscova trece la amenintari" pe Ziare.com

#Rusia publicitate Google, #Rusia vizibilitate Sputnik Russia Today, #Rusia ameninta Google , #Stiri Internet