Hackerii au furat bitcoins in valoare de aproape 41 de milioane de dolari

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 15:34
2841 citiri
Hackerii au furat bitcoins in valoare de aproape 41 de milioane de dolari
Foto: CC0 Creative Commons

Bitcoins de aproape 41 de milioane de dolari au fost sustrasi de pe o importanta platforma de tranzactionare pe una din cele mai mari platforme de tranzactionare de criptomonede din lume, a anuntat miercuri proprietarul platformei, relateaza dpa si Reuters.

Potrivit lui Changpeng Zhao, fondatorul Binance, hackerii au recurs la o serie intreaga de "tehnici, inclusiv phishing, virusuri si alte atacuri", reusind sa sustraga cei 7.000 de bitcoins printr-o singura tranzactie.

"Hackerii au avut suficienta rabdare sa astepte si sa execute actiuni bine orchestrate, prin intermediul mai multor conturi aparent independente, in momentul optim", a subliniat el, precizand ca interventia hotilor a fost "structurata asa incat sa eludeze controalele de securitate" ale platformei.

Zhao a mentionat ca furtul a afectat doar asa-zisul hot wallet al platformei - fisiere-portofel online -, reprezentand circa 2% din fonduri, dar toate depozitele si retragerile vor ramane blocate pentru verificari riguroase de securitate care vor dura circa o saptamana.

Pe parcursul anului trecut, hackerii au sustras criptomonede in valoare totala de aproape 1 miliard de dolari, potrivit companiei americane de securitate informatica CiptherTrace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri fura bitcoini, #furt bitcoin , #Internet hacking