Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Reteaua de socializare Google+ va fi inchisa, dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse

Reteaua de socializare Google+ va fi inchisa, dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse
Foto: CC0 Creative Commons
Grupul Alphabet a anuntat, luni, ca inchide reteaua de socializare Google+, dupa ce conturile a 500.000 de utilizatori au fost afectate de o bresa de securitate, care ar fi putut expune datele acestora unor dezvoltatori externi.
Publicatia Wall Street Journal a dezvaluit, citand surse si documente interne, ca Google, parte a grupului Alphabet, a ales sa nu dezvaluie aceasta problema de securitate, de teama reglementarilor in domeniu, informeaza Reuters.

Potrivit sursei citate, o bresa a sistemului de securitate a permis dezvoltatorilor externi sa aiba acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ timp de aproape trei ani, respectiv in perioada 2015 - martie 2018. Problema a fost descoperita de catre investigatorii interni ai Google in martie 2018, cand a si fost rezolvata.

Dupa anuntul facut de Google, actiunile grupului Alphabet Inc au scazut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari.
Resposabilii Google sustin ca este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupatia, sexul si varsta, dar nu de mesaje.

"Nu am gasit nicio dovada ca vreun dezvoltator s-ar fi folosit de aceasta bresa de securitate si nu am gasit nicio dovada ca vreun cont de utilizator ar fi fost accesat", informeaza Google.

Wall Street Journal scrie ca a existat o adresa, pregatita de staff-ul juridic al Google, si care a fost distribuita celor din conducerea companiei, prin care erau avertizati ca dezvaluirea incidentului ar fi declansat o "verificare imediata" si ar fi provocat comparatii cu scurgerea de informatii despre utilizatori din scandulul Facebook-Cambridge Analytica.

Potrivit WSJ, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a fost informat de planul privind neinformarea utilizatorilor in legatura cu bresa de securitate, dupa ce decizia a fost luata. ...citeste mai departe despre "Reteaua de socializare Google+ va fi inchisa, dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 08 Octombrie 2018, ora 22:00

 Articol citit de 464 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor