Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Leadership > Cursuri pentru manageri
A   A   A

Stiai ca fara aceste calitati nu poti sa fii un manager bun?

Stiai ca fara aceste calitati nu poti sa fii un manager bun?
A fi manager presupune in primul rand a gasi cele mai bune stategii pe care sa le folosesti pentru ca afacerea ta sau cea pe care o ai in grija sa functioneze si sa se indrepte cu pasi siguri spre succes. Abilitatatea de a conduce, insa, nu ar trebui sa fie singura aptitudine a unei persoane care ocupa aceasta functie, ci ar trebui sa insumeze mai multe calitati.
Descopera care sunt acestea si cum poti diferentia un manager de unul intr-adevar bun si competent!

1. Pregatirea profesionala. Fara dar si poate, studiile in domeniu ar trebui sa fie primul lucru pe care ar trebui sa il iei in calcul, mai ales daca vrei sa devii un manager exceptional.

Chiar daca anumite abilitati predomina inca din primii ani de viata sau se dezvolta pe parcursul vietii, in urma experientelor acumulate, ideal ar fi sa urmezi un curs, care sa te ajute sa te perfectionezi si sa intelegi mai bine care este rolul unei persoane ce ocupa aceasta functie.

Daca nu te-ai hotarat inca la o programa anume, vezi detalii legate despre cursurile de manageriat oferite de Innova Consulting si decide daca acest modul este potrivit pentru tine.

De asemenea, pentru un bun manager este important sa aiba si cunostinte la nivelul raportarii non-finaciare, implicandu-se activ in tot ceea ce inseamna contorizarea informatiilor cu privire la performanta economica dar si sociala a unei organizatii pe care o conduce. Accesand link-ul urmator: https://www.innovaconsulting.ro/raportul-non-financiar/ vei descoperi mai multe lucruri legate despre acest subiect sau iti vei putea imbunatati cunostintele.

2. Capacitatea de a comunica cu ceilalti. Comunicarea este cheia care deschide toate portile in viata. Chiar si in acest domeniu, este necesar sa iti dezvolti aceasta abilitate, atat pentru a te face inteles, cat si pentru a avea tot timpul o echipa unita, gata sa dea tot ceea ce este mai bun atunci cand urmeaza implementarea unei strategii.


3. Atitudinea sigura si indreptata spre succes. Atitudinea conteaza intotdeauna! Trebuie sa te inarmezi cu suficienta motivatie, o gandire pozitiva, caracteristici pe care ar trebui sa le transmiti si echipei tale de angajati, pentru ca in acest fel, sansele ca lucrurile sa evolueze si sa functioneze din ce in ce mai bine, sunt mult mai mari.

4. Buna organizare. Felul organizat, atat din punct de vedere al ideilor, al prezentarilor, dar modul in care isi organizeaza activitatea sunt extrem de importante.

Acuratetea, organizarea sunt benefice atat pentru a pastra un nivel optim de intelegere si colaborare intre manager si echipa sa, cat si pentru remedierea intr-un mod cat mai facil si adevat a situatiilor care se pot produce.


5. Este o persoana calma si calculata. Nu degeaba se spune ca rabdarea este o virtute. Intr-adevar, mai ales atunci cand vine vorba despre conducerea unui business, este esential sa dobandesti aceasta calitate, din mai multe puncte de vedere.

Ai nevoie de foarte multa calmitate, trebuie sa fii o persoana destul de calculata si echilibrata, astfel incat sa iei deciziile necesare construirii unei strategii benefice pentru dezvoltarea afacerii de care te ocupi.

6. Imbratiseaza schimbarile, cata vreme acestea aduc ceva benefic. In calitate de manager, trebuie sa fii deschis schimbarilor, insa inainte de a lua o decizie trebuie sa te consulti cu intreaga echipa, dar sa reflectezi asupra avantajelor si dezavantajelor care vor veni odata cu schimbarile. Aceste alegeri trebuiesc indelung analizate, gandite si nu implementate la primul impuls.

7. Isi asuma riscuri si responsabilitati. In aceeasi masura, un manager trebuie sa isi asume anumite responsabilitati si riscuri, pentru ca in definitv deciziile finale ii apartin, iar in cazul in care se intampla ca lucrurile sa nu functioneze exact asa cum si-a dorit sau si-a propus initial, el este direct responsabil.

Acestea sunt, asadar, caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un manager bun, competent, trasaturi esentiale atat pentru buna dezvoltare a afecerii, cat si pentru mentinerea armoniei la nivel de echipa.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Februarie 2019, ora 17:43
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 731 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor