Brexit sau Bremain? Cum ar putea fi blocata iesirea Marii Britanii din UE

Joi, 30 Iunie 2016, ora 17:58
11946 citiri
Brexit sau Bremain? Cum ar putea fi blocata iesirea Marii Britanii din UE
Foto: Wikimedia

Fara nicio discutie, casele de pariuri din Regatul Unit nu au nimerit pronosticul corect in privinta votului dat de britanici la referendumul UE.

Pariul cel mare pe Brexit se joaca in continuare insa, mai multe indicii aratand ca vointa adeptilor iesirii din UE a Marii Britanii ar putea fi blocata de una dintre institutiile fundamentale din regat: Parlamentul, dupa cum relateaza IB Times.

"Brexit este cea mai importanta decizie pe care Marea Britanie trebuie sa o ia de mai bine de o generatie si are importante ramificatii constitutionale si economice. In Constitutia noastra, Parlamentul este cel care ia aceasta decizie si nu premierul", anunta un grup de avocati afiliati Asociatiei Legii Constitutionale din Marea Britanie.

Trei sferturi dintre membrii Camerei Comunelor a Parlamentului de la Londra au optiuni pro-europene, iar referendumul din 23 iunie si rezultatul sau socant nu ii obliga pe acestia sa se supuna vointei poporului si nici sa-si dea demisia, mai ales ca ultimele sondaje au demonstrat ca, in doar cateva zile, un milion de britanici au ajuns sa regrete faptul ca au votat pentru iesirea regatului din UE.

Apoi, un vot pentru ruperea legaturilor cu UE si abrogarea legislatiei actuale ar duce si la dezmembrarea Marii Britanii, Scotia anuntand posibila reluare a procedurii pentru declararea independentei, in vreme ce Irlanda de Nord cauta solutii in unificarea cu Irlanda.

Cine sa voteze asa ceva?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#articol 50 tratat UE, #brexit, #economie marea britanie, #Parlament Marea Britanie , #Parlament