Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Legislatie > Legislatie europeana
A   A   A

Comisia Europeana indeamna Romania sa aplice normele privind serviciile de plata

Comisia Europeana indeamna Romania sa aplice normele privind serviciile de plata
Foto: CC0 Creative Commons
Comisia Europeana a decis, joi, sa trimita Romaniei cereri oficiale de transpunere integrala a celei de-a doua Directive privind serviciile de plata [Directiva (UE) 2015/2366], informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Directiva (UE) 2015/2366 modernizeaza cadrul legislativ pentru plati in UE, de exemplu prin introducerea unor cerinte stricte de securitate pentru platile electronice si pentru protectia datelor financiare ale consumatorilor, precum si prin deschiderea pietei platilor din UE catre societatile care ofera servicii de plata.
Mai mult, directiva interzice suprataxarea, si anume perceperea de taxe suplimentare pentru platile efectuate cu carduri de credit sau de debit de consum, atat in magazine, cat si online.

Pana in prezent, Romania nu a transpus aceasta directiva in legislatia nationala, desi statele membre au convenit sa faca acest lucru pana la 13 ianuarie 2018. Prin urmare, Comisia emite un aviz motivat Romaniei, solicitandu-i sa isi alinieze legislatia la dreptul UE. Daca Romania nu ia masuri in termen de doua luni, cazul poate fi inaintat Curtii de Justitie a UE.
Facebook ShareTweet
 Joi, 07 Martie 2019, ora 15:12

 Articol citit de 3278 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor