Expertii MOREANU Law si specialistii in domenii conexe analizeaza principalele modificari aduse de noile Contracte FIDIC

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 16:03
2433 citiri
Expertii MOREANU Law si specialistii in domenii conexe analizeaza principalele modificari aduse de noile Contracte FIDIC

MOREANU Law alaturi de BusinessMark Event Management anunta organizarea conferintei "Noile contracte FIDIC", eveniment ce va avea loc pe 2 martie 2018 la Hotel InterContinental, Bucuresti.

Scopul intalnirii este de a discuta principalele modificari aduse de noile Contracte FIDIC, dar si de a analiza cele 2 contracte model propuse de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

O piata eficienta are nevoie de instrumente juridice moderne si flexibile, iar in acest context contractele de construire / antrepriza de constructii au o importanta semnificativa.

Contractele-standard internationale FIDIC s-au impus in ultimii 10-12 ani drept contractul preferat, recunoscut si acceptat.

Contractele-standard trebuie insa sa fie adaptate atat la specificul pietei romanesti, cat si la sistemul de drept si legislatia speciala aplicabila in materie, iar acest demers implica o cunoastere detaliata si de substanta a acestor contracte-standard.

In acest context, conferinta "Noile contracte FIDIC" vine in intampinarea participantilor si abordeaza urmatoarele subiecte:

  • Analiza generala asupra pietei de real estate, cu privire speciala asupra pietei constructiilor;
  • Prezentare generala privind Contractele FIDIC, cu accent asupra FIDIC "galben" si "rosu"?
  • Punerea in discutie preliminara a Noilor Contracte FIDIC emise in luna decembrie 2017;
  • Situatia Beneficiarului si relatia acestuia cu Inginerul;
  • Antreprenorul. Principalele drepturi si obligatii;
  • Interventia Echipei de project management in proiect;
  • Impartirea riscurilor si responsabilitatilor partilor contractante;
  • Principalele modificari aduse in cadrul FIDIC "rosu", "galben" si "argintiu", editia decembrie 2017;
  • Analiza celor 2 modele de contracte propuse de catre MDRAPFE pentru lucrari de infrastructura si adoptate prin Hotarare de Guvern in luna decembrie 2017.

"Dupa un efort de rescriere demarat in urma cu 8 ani, trei dintre cele mai importante modele de Contracte FIDIC, si anume FIDIC 'galben', FIDIC 'rosu' si FIDIC 'argintiu', au fost re-emise sub forma editiei a 2-a la inceputul lunii decembrie 2017.

Modificarile Contractelor standard FIDIC sunt spectaculoase, atat in ceea ce priveste aspectele de fond, cat si de forma.

Emiterea noului set de 3 contracte-standard constituie un moment definitoriu pentru piata constructiilor la nivel global.

Avand in vedere importanta deosebita a Contractelor FIDIC in Romania, acest model de contract a devenit standardul preferat deopotriva al antreprenorilor si beneficiarilor, dezvoltatori sau proprietari, inclusiv pentru proiectele de infrastructura finantate de stat.

Versiunea standard a Contractelor FIDIC (in fapt Conditii Generale) se amendeaza in functie de specificul proiectului prin intermediul Conditiilor Speciale/Particulare, zona in care intervine pregatirea si experienta avocatului ce asista beneficiarul sau antreprenorul in cadrul procedurii de pregatire a draftului preliminar, negociere si semnare a contractului", declara Dr. DANIEL MOREANU, Avocat, MOREANU Law.

Participantii au oportunitatea de a se intalni cu urmatorii speakeri:

  • Dr. DANIEL MOREANU, Avocat, MOREANU Law
  • STEPHEN BURKE, Construction Director, Forte Partners
  • ADRIAN TUDOR, Director Tehnic, Bog'Art
  • FLORIN POPA, Managing Partner, Vitalis
  • SERBAN JUVERDEANU, Head of Construction, P3 Romania
  • Drd. SILVIU MUNTEANU, Avocat

Conferinta se adreseaza companiilor de constructii si productie, dezvoltatorilor imobiliari, avocatilor, consultantilor, retailerilor.

Evenimentul este organizat de MOREANU Law cu sprijinul BusinessMark Event Management si al partenerilor media: Financiarul.ro, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Gazetadestiri, Business24, Calendar Evenimente, Debizz, Revista Valoarea, Transilvania Business, Roportal, Bucuresteni.ro, Administratie.ro, Manager Express, Global Manager, Chalbert, Vox Capital, PRBox, Rbeconnect, Rabbit Media.

Inregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Despre MOREANU Law

MOREANU Law este o firma de avocatura care tinde sa depaseasca asteptarile in ceea ce priveste rezultatele furnizate clientilor. Deviza noastra "Legal Thinking for the Future"© surprinde esenta activitatii si a serviciilor furnizate.

Fiind implicati in proiecte si tranzactii atat pentru clienti internationali cat si romani, in ultimii ani am furnizat asistenta juridica in cadrul unor proiecte complexe si sofisticate, in domenii ale dreptului precum: Protectia Datelor cu Caracter Personal, Asistenta Corporativa Generala, Contracte, Drept Comercial, Litigii, Drept Bancar, Fuziuni si Achizitii, Dreptul Muncii, Constructii si Drept Urbanistic si Drept Imobiliar.

Lucrand indeaproape cu companii internationale de top si institutii europene, am dobandit cunostinte esentiale in ceea ce priveste protejarea intereselor juridice la cel mai inalt nivel.

Despre BusinessMark Event Management

BusinessMark Event Management este divizia BusinessMark de organizare evenimente personalizate pentru clienti si de asigurare a suportului logistic.

BusinessMark ofera posibilitatea construirii de evenimente B2B pentru companii, evenimente gandite si planificate impreuna cu fiecare client astfel incat sa respecte linia de comunicare si strategia de business ale companiei.

Oferim consultanta si suport in implementare in ceea ce priveste obiectivele strategice si de business stabilite pentru eveniment si asiguram managementul evenimentului, acoperind aspectele ce privesc logistica, productia, dar si optimizarea bugetului.

#contracte FIDIC, #conferinta FIDIC , #Stiri Legislatie