Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Lifestyle > Sfatul psihologului
A   A   A

Calatoria catre sine - aprofundata cu ajutorul unui specialist psiholog al centrului PsihArt

Calatoria catre sine - aprofundata cu ajutorul unui specialist psiholog al centrului PsihArt
Fiecare om are puterea de a evolua, pe toate planurile, de a creste intr-un ritm propriu, util in atingerea capacitatii optime de functionare. Toate acestea reprezinta in fapt factori ce influenteaza raspunsul pe care il va avea vizavi de provocarile generatoare de stres, specifice vietii cotidiene.
Se intereseaza legat de modul in care pot face pasi in aceasta directie - adica spre bine - cei care tintesc spre schimbare, o schimbare care sa aduca partea de contributie in planul de a reusi pe plan profesional si personal totodata.

In acest proces, fiecare este personajul principal al propriei povesti. Fiecare isi cunoaste asadar frustrarile, nemultumirile, greutatile, piedicile. Mai ales fiecare este constient de treptele pe care doreste sa le urce, de dorinte si de visuri.

Depinde de modul in care intampina fiecare provocare, piedica, eveniment, daca obiectivele vor fi atinse, daca incercarile dificile vor fi depasite, dupa caz.

In intampinarea celor care vizeaza o astfel de schimbare, atat profesional, cat si personal, vin specialistii centrului psihologic PsihArt.

Cu servicii profesionale, bazate pe cunostinte aprofundate in domeniul psihologiei, acestia ofera tuturor posibilitatea de a pasi in calatoria catre sine cu incredere, facand descoperiri constructive pentru un viitor promitator, indiferent de obiective.

In ce fel ajuta specialistul avizat (psihoterapeut, consilier) in calatoria catre sine a celor dornici de o schimbare?

Maniera de a evolua, indiferent de planul vizat - ca este cel social, profesional, individual sau familial -porneste din constientizarea resurselor interioare ale fiecaruia.

Asadar, cu ajutorul specialistului, procesul de autocunoastere poate debloca energia necesara pentru schimbare si poate mentine motivatia pentru alegerile de viata concordante cu nevoile sinelui din prezent.

Adesea constientizarea propriilor ganduri, emotii sau chiar senzatii corporale poate fi dificila fara un exercitiu prealabil, insa acest exercitiu poate face diferenta intre un sine blocat sau unul aflat pe drumul autoactualizarii personale (autoactualizarea este un termen folosit de psihoterapeutul Carl Rogers si se refera la actualizarea permanenta a propriului potential).

Persoana constienta de propriile nevoi si trairi depaseste mai usor perioadele de criza deoarece intelege ca acestea sunt provocari ale devenirii lui, nu evenimente care sa il tranforme intr-o victima neputincioasa. De asemenea, gasirea si parcurgerea drumului catre sine coloreaza cu sens viata celui aflat in cautari personale.

Calatoria pe care o propune specialistul, pas cu pas, este una plina de sens, gandita atent. Aleg sa faca un popas in cabinetul specializat al unui psiholog Bucuresti in cadrul centrului mentionat cei care vizeaza un astfel de proces, respectiv care sunt in cautarea unui insotitor potrivit in calatoria catre cunoasterea de sine. Acesta va oferi nu doar sustinerea necesara, dar si imbolduri pentru a ajunge la destinatie, intr-un ritm potrivit.

De anumite instrumente va fi nevoia pentru parcurgerea acesteia, respectiv de ajutorul pe care intrebarile potrivite puse de expert il va aduce. Acestea vor fi asemenea unui ghid, necesar pentru un scenariu cu mult imbunatatit al povestii fiecaruia.

Ulterior identificarii unui ritm de lucru prielnic pentru ambele parti - subiect si psiholog - expertiza specialistului si experienta celui in cauza vor conlucra pentru a identifica impreuna solutii optime, pentru situatii particulare sau generale.

Pentru ca fiecare sa isi obtina finalul sau fericit sau cel putin sa gaseasca calea spre cunoastere si mai departe spre a construi viitorul dorit, ajutorul necesar nu trebuie ignorat.

Chiar daca viata este presurata de evenimente dificile, de provocari diverse, poate chiar decisive pentru viitor, fiecare trebuie sa gaseasca in persoana sa motivatia pentru a-si indeplini planurile, pentru a-si atinge visurile.

In anevoioasa calatorie de autocunoastere, PsihArt intampina pe cei interesati cu servicii profesionale de consiliere si psihoterapie.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 13:58
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 433 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor