Cum sa stralucesti la evenimente importante din viata ta?

Joi, 15 Martie 2018, ora 12:47
1835 citiri
Cum sa stralucesti la evenimente importante din viata ta?

Designerii vin in fiecare an cu noi idei pentru barbati si femei, pentru a le oferi oportunitatea de a arata impecabil la orice eveniment din viata lor. Un lucru este clar: femeile care arata cel mai bine (bine imbracate, elegante, cu personalitate) au cel mai mare succes in viata.

Acest lucru se poate spune si despre barbati. Nu doar femeile tin sa aiba stil si eleganta. Si barbatii vor sa iasa in evidenta prin tinuta lor, sa fie irezistibili pentru privirile celor din jur.

De ce prefera barbatii un costum de gentleman?

Acest tip de costum se numeste Tuxedo si este apreciat de barbati pentru ca se potriveste perfect la orice eveniment, de la cele mai deosebite petreceri personale pana la ceremoniile de premiera.

Specialistii in moda l-au denumit Morning Dress sau Black Tie. Costumul arata extraordinar, cuprinde urmatoarele piese vestimentare:

  • camasa clasica, alba care se incheie cu nasturi. Camasa are gulerul normal, cu papion negru, iar manecile au mansete ce se inchid cu butoni.
  • Un sacou negru cu rever rotunjit sau ascutit.
  • Reverul se inchide cu un nasture, care este imbracat in matase neagra. Exista si varianta la care reverul se poate incheia prin doi nasturi.
  • Pantalonii sunt simpli si intotdeauna de culoare neagra, la fel ca sacoul.
  • Pantofii trebuie sa fie simpli, eleganti, cu stil.
  • Accesoriile sunt importante! Se folosesc bretele simple, negre, brau din matase, batista simpla la buzunarul sacoului si papion negru.

Eleganta acestui costum este admirata de foarte multe vedete internationale: artisti, actori de teatru si film, muzicieni etc. James Bond este un fan al costumelor Black Tie in care arata irezistibil. La ceremoniile de premiera este intotdeauna admirat, toti cei din jur isi intorc atentia spre el, ii simt zambetul si personalitatea.

Cine poate rezista unui barbat in smoching?

De multe ori denumirea de Smoching se foloseste pentru costumul Tuxedo sau Black Tie. Totusi nu trebuie confundate aceste notiuni. Smochingul este o tinuta de ocazie, care se poarta doar la evenimente memorabile, la nunti, baluri, ceremonii de decernare a unor premii.

Smoching-ul a fost purtat inca din sec al XVIII-lea, de barbatii din inalta societate. Forma actuala a smoching-ului a evoluat la sacoul din catifea, care este preferat de barbatii ce tin sa fie eleganti la anumite evenimente.

Sacoul nu este obligatoriu negru, el este disponibil si in alte culori, cum ar fi: nuante puternice de albastru, rosu-inchis-burgund si verde.

Barbatii considera smoching-ul o piesa eterna, la fel cum pentru femei taiorul Chanel a reusit sa treaca testul vremii, mentinandu-si actualitatea, frumusetea si popularitatea.

Cum stralucesti la marele eveniment - nunta?

Cand vine vorba despre nunta, barbatii isi doresc sa arate perfect, tin cont de imaginea lor in cele mai mici detalii. Ei stiu ca o imagine eleganta este creata de un costum cu un design deosebit pentru acest eveniment.

De cele mai multe ori sunt interesati de costume de ceremonie la comanda pentru ca astfel au posibilitatea de a nu da gres, de a nu fi plictisitori alegand un simplu costum clasic.

Nu exista un costum special creat pentru nunta. Barbatii se imbraca pentru un astfel de eveniment in functie de ideea nuntii ca intreg. Costumul in stil Tuxedo este adesea apreciat de barbati pentru ca ar corespunde codului de imbracaminte neagra.

Cu siguranta o astfel de alegere este perfecta pentru o nunta cu fast, la un restaurant chic, foarte elegant, in stil baroc. Multi dintre miri prefera ideea de "Nunta la castel" intr-o locatie de acest gen, intr-un cadru romantic, de poveste, in care mireasa sa fie asociata cu o printesa in rochie alba.

Aspectul unui om de afaceri

La evenimentele unde tinuta este obligatorie, trebuie sa te imbraci elegant dar nu este neaparat necesar sa exagerezi. Ideal este sa te simti si confortabil si bine. Este drept ca in anumite momente poti arata minunat si acest lucru poate deveni mai important decat confortul.

Eticheta este un instrument de formare a imaginii. Manierele bune sunt profitabile. In plus, eticheta poate crea un climat psihologic placut, prin care se poate prospera in afaceri.

Barbatii trebuie sa fie imbracati in costum. Acesta este cartea de vizita a unui om de afaceri.

Prima impresie conteaza mai ales cand este vorba de afaceri. Aceasta ramane in memoria oamenilor la o intalnire importanta, de business.

Reguli pentru tinuta unui om de afaceri:

  • Un barbat in costum trebuie sa poarte si cravata.
  • Capatul inferior al cravatei trebuie sa ajunga pana la cureaua de la pantaloni.
  • Albastru-inchis si gri-inchis sunt culori ideale pentru costum.
  • Jacheta sport nu este potrivita pentru un om de afaceri si nici pantofii sport.
  • Un om de afaceri trebuie sa-si poarte documentele intr-un diplomat sau o servieta uni.
  • Camasa trebuie sa arate impecabil. Mansetele ei trebuie sa se vada putin iesite de sub manecile costumului.
  • Sosetele trebuie sa fie de culoare inchisa.

Un om de afaceri trebuie sa se imbrace elegant dar sa se simta si confortabil. Pentru aceasta nu trebuie neaparat sa urmeze moda. In definitiv, ceea ce conteaza este atitudinea!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costum eveniment comanda, #Tuxedo comanda, #Black Tie comanda , #Fashion