Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Lifestyle > Stil de viata
A   A   A

Cum sa-ti faci o mica ferma de spirulina la tine acasa

Cum sa-ti faci o mica ferma de spirulina la tine acasa
Un inlocuitor complet al carnii pentru vegetarieni, spirulina este un adevarat concentrat de vitamine, fier, antioxidanti, proteine, oligoelemente, beta-caroten, pigmenti, saruri minerale si acizi grasi esentiali.
Spirulina este considerata de nutritionisti un superaliment, datorita beneficiilor nutritive ale acesteia. Tocmai de aceea, oportunitatea de a-ti face propria cultura este una demna de luat in considerare.

Dupa un an in Romania, Spinoa lanseaza un proiect special pentru ca oricine sa-si poata crea o miniferma de spirulina artizanala pentru acasa. Este vorba despre Inspir, un cultivator de spirulina destinat tuturor celor care vor sa isi creasca micro-alga in caminul propriu pentru a o consuma proaspata.

Cultivatorul este mobil si se integreaza in orice spatiu datorita designului ingenios. Inspir se afla acum in stadiul de prototip, urmand a fi produs dupa finalizarea campaniei de crowdfunding, sustinuta de Level-up si Nod Makerspace.

Ce aduce nou spirulina artizanala Spinoa?
Spirulina Spinoa este cultivata la scala mica in mod sustenabil. Este produsa intr-un mediu controlat, recoltata cu grija si uscata lent, sub 42 de grade (spre deosebire de cea sub forma de pudra sau pastile care este uscata la 150 de grade), pentru a-si pastra toti nutrientii. Din acest motiv, spirulina Spinoa are forma de Crunchies - mini spaghete si gust mai bun, usor sarat.

"Atunci cand e consumata proaspata, spirulina are o cantitate mai mare de nutrienti, un gust si o textura mai delicate. Asadar, am creat o miniferma de spirulina - Inspir - pentru a putea fi produsa acasa sau in restaurante", spune Romain, co-fondatorul Spinoa.


Despre Spinoa

Misiunea Spinoa este de a cultiva spirulina si prin ea, o lume mai buna. Motivatia: spirulina a fost declarata un superaliment al viitorului datorita modului sustenabil in care se cultiva: are nevoie de resurse minime pentru a creste, dar ofera in schimb nutrienti si vitamine esentiale corpului. Chiar si NASA o foloseste in dietele astronautilor.

Spinoa importa spirulina din Franta si Burkina Faso, direct de la producatori. Ferma din Burkina Faso este parte a unui proiect umanitar local, jumatate din productie fiind destinata copiilor si oamenilor cu boli imune din regiune - un motiv pentru care stim ca Spinoa este pe calea cea buna.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 28 Iunie 2019, ora 14:52
 Autor:  Oana Dimitriu

 Articol citit de 862 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor