Iata ce obiceiuri trebuie sa elimini din viata ta pentru a fi fericit

Marti, 09 Mai 2017, ora 13:37
2025 citiri
Iata ce obiceiuri trebuie sa elimini din viata ta pentru a fi fericit

Toata lumea isi doreste sa fie fericita si sa aiba o viata implinita. Din pacate, de multe ori modul negativ in care privim lucrurile si aptitudinile pe care le detinem nu ne ajuta deloc in obtinerera acestor dorinte.

Specialistii in dezvoltarea personala au gasit o serie de factori pe care nu ii putem controla, si care involuntar ne impiedica sa fim fericiti si sa ducem viata pe care ne-o imaginam.

A avea o obsesie pentru fericire

Toti ne dorim sa fim fericiti, dar, cand suntem setati pe a obtine fericirea, nu o vom avea. Fericirea este o stare care se intalneste in adancul nostru, nu in ceilalti si nu are o valoare materiala. Ea este data de dorintele noastre, de drumul pe care il alegem si de valorile morale pe care le avem.

A ne gandi ca mereu detinem adevarul

A avea propriul nostru mod de gandire si a detine alte experiente fata de ceilalti oameni, nu inseamna ca suntem experti in filozofia vietii. Daca consideram ca tot ceea ce gandim inseamna unicul adevar, atunci ar trebui sa recunoastem ca mergem pe un drum gresit. Aceasta mentalitate nu ne va ajuta niciodata sa evoluam si nici sa avem respect fata de persoanele din jurul nostru.

A lasa ca trecutul sa intervina in prezent

Trecutul va ramane mereu in urma noastra si din pacate nu putem face absolut nimic sa il schimbam. Insa, ceea ce putem schimba este modul in care il acceptam sa ne influenteze viata de acum inainte. A fi fericiti inseamna a ne accepta faptul ca nu suntem perfecti si ca acele greseli pe care le facem ne ofera alte perspective de gandire.

Citeste in continuare pe RisCo.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltare personala, #life coach , #Psihologia personalitatii