Dupa valul de critici, Teodorovici vine cu explicatii despre permisul de munca pentru diaspora

Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 08:21
1726 citiri
Dupa valul de critici, Teodorovici vine cu explicatii despre permisul de munca pentru diaspora
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca nu a pus niciodata in discutie si nici nu va pune libertatile fundamentale pe care se bazeaza Uniunea Europeana, printre care libera circulatie.

Teodorovici sustine ca declaratia sa referitoare la dreptul de a munci in Uniunea Europeana viza necesitatea de a standardiza procedurile, astfel incat sa fie aparate si promovate interesele romanilor si ale companiilor, iar accesul sa se faca in mod egal.

"Aceste declaratii au fost facute in contextul in care Romania se confrunta cu o criza acuta de forta de munca, intentia mea fiind aceea de a propune solutii care sa vina in sprijinul nostru al tuturor, atat din punct de vedere economic cat si social.

NU am pus, NU pun si nici NU voi pune vreodata in discutie cele patru libertati fundamentale pe care se bazeaza Uniunea Europeana: libera circulatie a persoanelor, a marfurilor, a serviciilor si a capitalurilor. Dar daca o problema nu este discutata la nivel european, toate celelalte state membre considera ca lucrurile sunt perfecte.

Astfel, din Romania au plecat sute de mii de tineri catre alte state, efectele fiind oportunitati de dezvoltare diminuate, iar economia tarii noastre fiind afectata", a scris Teodorovici, marti seara, pe Facebook.

Acesta sustine ca declaratiile lui au vizat necesitatea de a standardiza la nivel european legislatia si procedurile privind accesul pe piata muncii in statele europene, astfel incat sa existe conditii egale de acces pentru toti cetatenii Uniunii Europene.

"In niciun caz NU este vorba de o piedica sau de o limitare a accesului romanilor in spatiul european, ci mai degraba dorinta mea, asa cum a fost intotdeauna, de a APARA si PROMOVA interesele romanilor si ale companiilor romanesti", a mai scris Teodorovici.

Ministrul Finantelor afirma ca, in contextul discutiei despre variante de promovare a unor scheme europene de somaj, o astfel de masura nu trebuie sa tina cont doar de problemele cu care se confrunta unele state membre, in special cele dezvoltate economic, in defavoarea celorlalte.

"In Europa Centrala si de Est, de exemplu, somajul nu a inregistrat cote alarmante nici in perioada de criza, problema principala fiind migratia fortei de munca, in special cea calificata catre state mai prospere din Vestul Europei. Acest fenomen duce la dezechilibre majore pe piata muncii, care afecteaza potentialul de crestere si incetineste convergenta la nivelul Uniunii Europene.

Prin urmare, o eventuala functie ...citeste mai departe despre "Dupa valul de critici, Teodorovici vine cu explicatii despre permisul de munca pentru diaspora" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teodorovici explicatii permis munca UE , #Stiri Locuri de munca