Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Stiri Locuri de munca
A   A   A

Petitie online: Cine refuza sa lucreze sa ramana fara ajutorul social!

Petitie online: Cine refuza sa lucreze sa ramana fara ajutorul social!
Foto: Arhiva Ziare.com
Deputatul PNL Florin Roman a lansat o petitie online prin care doreste sa stranga semnaturi pentru a modifica legea astfel incat cine refuza sa munceasca sa nu mai poata primi ajutor social de la stat.
Liberalul vrea sa schimbe articolului 15 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

El sustine ca au fost situatii in care "mass-media a prezentat cazuri in care beneficiarii de venit minim garantat se plimba cu masini de lux sau stau in conace".

"In Romania, o forma de asistenta sociala pe care statul o ofera familiilor si persoanelor singure este reprezentata de venitul minim garantat. Acesta se intemeiaza pe principiul solidaritatii sociale in cadrul unei politici nationale de asistenta sociala", se arata in textul petitiei initiate de deputatul PNL Florin Roman.

In prezent legea prevede ca "persoanele apte de munca, ce nu realizeaza venituri din salarii sau din alte activitati, se iau in considerare la stabilirea numarului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai daca fac dovada faptului ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii".

De asemenea, Roman sustine ca tot actuala legislatie da dreptul acestor persoane sa refuze de 3 ori ocuparea unui loc de munca, dar "din practica se constata ca majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub forma de ajutor social refuza sa mearga la munca, preferand sa stea acasa pe banii statului".

"Consideram ca modificarile sunt necesare, mai ales ca, nu de putine ori, mass-media a prezentat cazuri in care beneficiarii de venit minim garantat se plimba cu masini de lux sau stau in conace. De asemenea, multi dintre ei isi maltrateaza copii si nu-i lasa sa mearga la scoala sau, in cele mai bune cazuri cand ii lasa, le interzic a primi burse de teama ca sa nu piarda indemnizatia data de stat", se mai arata in textul petitiei.

Citeste si
Locuitorii singurului oras din Romania ajuns in insolventa refuza sa munceascaUn primar a decis ca cine nu pune mana pe lopata sa deszapezeasca nu primeste ajutor socialAberatia zilei: Cand lenea bate foamea
Roman spune ca domeniul social ar trebui sa se orienteze spre cei nevoiasi, nu spre cei ce doresc sa "eludeze statul", iar parintii care nu isi trimis copiii la scoala, in caz contrar vor pierde aju ...citeste mai departe despre "Petitie online: Cine refuza sa lucreze sa ramana fara ajutorul social!" pe Ziare.com
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Sambata, 10 Februarie 2018, ora 16:01

 Articol citit de 736 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor