Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Aeroportul Henri Coanda continua modernizarea cailor de rulare. Cat costa si de ce sunt necesare lucrarile

Aeroportul Henri Coanda continua modernizarea cailor de rulare. Cat costa si de ce sunt necesare lucrarile
Foto: Arhiva Pixabay
Calea de rulare Delta a Aeroportului Henri Coanda va intra in reparatii, in perioada imediat urmatoare. Iar odata refacuta, aceasta cale va usura circulatia de aeroport, contribuind la cresterea eficientei acestuia.
Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (CNAB) anunta ca marti, pe 13 august, s-a semnat, in prezenta ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, contractul pentru reabilitarea caii de rulare Delta. Lucrarile - care includ proiectare si executie - vor dura 8 luni, vor fi realizare de Porr Construct si vor costa nu mai putin de 26.797.548 lei, potrivit CNAB.Caile de rulare sunt necesare pe aeroport pentru ca permit circulatia avioanelor la sol (intre pista de aterizare si parcare, spre exemplu) . Iar cu cat sunt caile de rulare in stare mai buna, cu atat circulatia pe aeroport va fi mai eficienta.

In iulie, CNAB anunta ca a finalizat modernizarea pistei Golf. Si tot atunci informa ca urmeaza sa modernizeze "doua dintre intersectiile celor mai circulate cai de rulare, repectiv Charlie-Golf-November-Bravo si Papa-Whiskey-Oscar".

De asemenea, CNAB anunta atunci ca - dupa finalizarea lucrarilor la Pista 1 - va incepe reabilitarea, in etape, a Pistei 2 a aeroportului Henri Coanda.

Scopul tuturor acestor lucrari - dupa cum a declarat anterior purtatorul de cuvant al CNAB, Valetin Iordache - este optimizarea conditiilor oferite de aeroport si cresterea numarului de aterizari/decolari care se pot efectua intr-o ora de la 39 la peste 50. ...citeste mai departe despre "Aeroportul Henri Coanda continua modernizarea cailor de rulare. Cat costa si de ce sunt necesare lucrarile" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 August 2019, ora 12:04

 Articol citit de 463 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor