Firea si Dancila asigura angajatii RADET ca nu vor fi someri: Sistemul centralizat e cel mai eficient, ecologic si ieftin

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 23:40
938 citiri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si premierul Viorica Dancila, au participat, luni, la o dezbatere pe tema rezolvarii problemelor termoficarii, in Bucuresti. Cele doua au asigurat angajatii RADET ca nu vor ramane fara locuri de munca pe viitor si ca se doreste retehnologizarea regiei de termoficare din Bucuresti.

In cadrul unei dezbateri pe tema solutiilor pe care Primaria Capitalei le propune pentru rezolvarea problemelor termoficarii, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca RADET a fost intotdeauna "oaia neagra" a Bucurestiului.

"Acum trei ani am preluat un sistem de termoficare care nu reprezenta niciun fel de prioritate pentru niciun fel de primar si nu sunt vorbe mari, dumneavoastra stiti cel mai bine, atat sindicatul RADET, cat si bucurestenii. Intotdeauna si despre RADET si despre RATB se vorbea ca despre oaia neagra a Capitalei. Fara sa considerati ca exagerez sau spun vorbe mari, au fost primari generali care au vrut sa ingroape atat RADET, cat si RATB.

In afara de contracte care faceau bine doar unor firme private, dar nu acestor regii, nu prea au stiut sa faca. Ba mai mult, un domn care acum doreste sa fie prim ministru al Romaniei, atunci cand era viceprimar general al Capitalei, avea intalniri peste intalniri si asta o stiu chiar de la oamenii din RADET pentru a falimenta, pentru a distruge regia si a implementa un sistem de centrale individuale de apartament in folosul unor firme private.

Acest lucru nu a fost posibil, in primul rand datorita faptului ca in RADET lucreaza oameni care nu au doar cunostinte profesionale deosebite, ci care sunt si buni romani si bucuresteni cu buna credinta si care stiau ce inseamna distrugerea sistemului centralizat de termoficare si trecerea pe centrale individuale de apartament pe gaze", a declarat Firea.

Primarul Capitalei spune ca "toate studiile arata ca sistemul centralizat de termoficare este cel mai eficient, cel mai ecologic si cel mai ieftin pentru cetateni".

Gabriela Firea a dat asigurari ca angajatii RADET nu vor fi concediati.

"Atat angajati de la RADET, cat si angajati Energetica lucreaza pentru a reabilita reteaua de termoficare in sensul inlocuirii tevilor vechi. Sub nicio forma nu se pune problema ca angajatii de la RADET sa aiba cea mai mica emotie ca ar putea fi lasati pe drumuri, nu. Noi avem nevoie chiar sa angajam, cautam specialisti pentru ca din pacate, regia fiind lasata in urma, intr-adevar nu s-au putut creste salaruile. Noi am reusit ...citeste mai departe despre "Firea si Dancila asigura angajatii RADET ca nu vor fi someri: Sistemul centralizat e cel mai eficient, ecologic si ieftin" pe Ziare.com

#Gabriela Firea Dancila someri RADET, #Firea lauda RADET investitii , #Stiri Macroeconomie