Fost ministru al Energiei: Sistemul romanesc este afectat de foarte multa prostie

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 12:37
1348 citiri
Fost ministru al Energiei: Sistemul romanesc este afectat de foarte multa prostie
Foto: Arhiva Facebook/Razvan Nicolescu

Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei in Cabinetul Ponta, a criticat, marti, in termeni foarte duri, situatia din sistemul energetic romanesc. Mai exact, Nicolescu a spus, intr-o conferinta de specialitate, ca sistemul energetic autohton "este afectat de foarte multa prostie" si, in consecinta, nepregatit pentru viitor.

"Va spun cu multa sinceritate: Romania este absolut nepregatita pentru ce urmeaza, este absolut nepregatita sa gestioneze aceasta tranzitie energetica. In ultimele sase luni am discutat cu multi ministri, prim-ministri, sefi de companii si stiu ce fac alte tari, cum incearca sa se adapteze, cum incearca sa traga beneficii din aceasta tranzitie energetica.

Din pacate, noi suntem absolut nepregatiti, suntem intr-o perioada in care sistemul nostru energetic este afectat de populism, este afectat de un nationalism prost inteles, care nu are nicio legatura cu patriotismul. Este afectat de foarte multa prostie", a spus Nicolescu.

El a criticat lipsa investitiilor si faptul ca se tot bate pasul pe loc de zeci de ani.

"Mi-aduc aminte ca am fost studentul domnului ambasador Mihnea Constantinescu la Politehnica, ulterior am fost si asistentul sau, si vorbeam de aceleasi proiecte ca si astazi. Dar lumea s-a schimbat intre timp si mi-as dori ca Romania sa fie un jucator si nu un spectator la aceasta schimbare", a mai afirmat Nicolescu.

Nicolescu a candidat recent pentru postul de director general al Agentiei Internationale pentru Energie Regenerabila (IRENA), o agentie afiliata Organizatiei Natiunilor Unite, insa a pierdut cursa la o diferenta de un vot.

"Am fost foarte aproape de a obtine pentru Romania sefia unei institutii internationale foarte importante. Am fost 130 de candidati, iar eu m-am clasat pe podium. Doar norocul a lipsit, a lipsit un vot. Sper sa mai fie incercari viitoare. A fost vorba despre o pozitie de nivelul unui secretar general adjunct al Natiunilor Unite", a adaugat el.

Razvan Nicolescu a mai fost, in perioada 2014-2016, presedintele Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie. ...citeste mai departe despre "Fost ministru al Energiei: Sistemul romanesc este afectat de foarte multa prostie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Razvan Nicolescu ministru Energie prostie, #sistem energetic Romania afectat prostie, #sistem energetic prostie , #Stiri Macroeconomie