Orban a discutat cu ministrii Muncii si Finantelor despre cresterea salariului minim

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 12:42
1012 citiri
Orban a discutat cu ministrii Muncii si Finantelor despre cresterea salariului minim
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a avut o intalnire, luni, cu ministrul Finantelor, Florin Citu, si ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la Palatul Victoria.

Tema intrevederii, potrivit agendei prim-ministrului, a fost cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Intalnirea a avut loc la ora 10:00.

Amintim ca, saptamana trecuta, Ludovic Orban declara ca Guvernul va creste cu siguranta salariul minim brut pe tara de la 1 ianuarie 2020, insa va lansa si o analiza pentru determinarea unei proceduri de stabilire a cresterii salariului minim.

Intrebat daca salariul minim pe economie va fi crescut de la 1 ianuarie 2020, prim-ministrul a spus: "Cu siguranta. Vom lansa procedura de stabilire a cresterii salariului minim. Evident in baza unei analize serioase pentru ca propunerea de crestere a salariului minim sa se bizuie pe indicatori economici obiectivi, sa se realizeze pe realitatea din mediul privat si in mod evident, in cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali".

"Va fi o crestere a salariului minim. Lumea sa stea linistita", a adaugat Orban.

Vezi si Violeta Alexandru reduce structura de la Ministerul Muncii si face un infochiosc. Ce spune despre pensii si salariul minim ...citeste mai departe despre "Orban a discutat cu ministrii Muncii si Finantelor despre cresterea salariului minim" pe Ziare.com

#Orban intalnire salariu minim Violeta Alexandru, #intalnire Orban Violeta Alexandru Florin Citu , #Stiri Macroeconomie