Primar PSD: Proiectul de buget e cel mai slab din istorie, riscam falimentul. Cei care l-au intocmit sunt in afara subiectului

Joi, 14 Februarie 2019, ora 15:07
1031 citiri
Primar PSD: Proiectul de buget e cel mai slab din istorie, riscam falimentul. Cei care l-au intocmit sunt in afara subiectului
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul orasului Cavnic, Vladimir Petrut (PSD), face apel la parlamentarii Puterii sa nu voteze proiectul de buget, pe care il considera "cel mai slab din istoria Romaniei".

Vladimir Petrut a declarat, joi, ca in programul de guvernare scrie ca se va asigura bunastare pentru toata lumea, "nu pentru o parte da si pentru o parte nu".

"Este cel mai slab buget din istoria Romaniei, iar cei care l-au intocmit sunt in afara subiectului. Fac apel la parlamentarii puterii sa nu voteze proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru ca este unul dezastruos, care va afecta toata populatia, ar trebui sa aiba loc discutii punctuale, serioase si sa se gaseasca solutii la probleme, pentru ca in programul de guvernare scrie ca se va asigura bunastare pentru toata lumea, nu pentru o parte da si pentru o parte nu.

Parlamentarii vor veni in teritoriu si vor da socoteala oamenilor. Este dezastru, nu ne-a consultat nimeni. Cu siguranta riscam sa intram in incapacitate de plata, in faliment. Nu am mai fost niciodata intr-o astfel de situatie, nu ne-am putut gandi ca o sa ajungem astfel. E tragic", a spus Petrut.

Potrivit acestuia, in proiectul de buget pe 2019 este o mare greseala care va duce la blocarea administratiilor locale, in conditiile in care cei de la Guvern au luat o estimare a incasarilor la bugetele locale pe anul trecut, la care au adaugat o estimare in plus de 8%.

"La Cavnic, noi nu am realizat din impozite decat 80% pe 2018, la care au adaugat 8%, astfel ca ne-au incarcat cu 28% in plus la bugetul local, ceea ce nu este realizabil. La cheltuieli, trebuie sa le asiguram asistentilor personali, obligatoriu, vouchere de vacanta si norma de hrana de 350 de lei, ceea ce ne urca suma cu 30%.

Noi nu vom putea pune in aplicare bugetul. Bugetul de salarii, inclusiv indemnizatiile asistentilor pentru persoane cu handicap, se ridica in acest an la 3,8 milioane de lei. Sunt asistenti personali care au salarii mai mari decat angajatii din Primarie, pentru ca noi nu am majorat salariile cum au facut restul, am avut bun simt, ne-am gandit sa facem si investitii", a subliniat edilul din Cavnic.

Solutia: Jumatate din angajati sa fie dati afara

Petrut nu stie de unde se vor asigura sumele pentru plata utilitatilor - curent, gaze plus alte cheltuieli, solutia fiind restructurarea personalului cu 50%, adica sa fie dati afara 7 din cei 14 angajati.

"Daca dam afara arhitectul, cine mai da avize? Pe cine sa dam afara, cum vom functionam apoi? Scrie undeva in pr ...citeste mai departe despre "Primar PSD: Proiectul de buget e cel mai slab din istorie, riscam falimentul. Cei care l-au intocmit sunt in afara subiectului" pe Ziare.com

#primar Cavnic buget 2019, #buget 2019 PSD , #Stiri Macroeconomie