Raport Moody's: Cresterea deficitului de cont curent inrautateste conditiile de creditare ale Romaniei

Sambata, 15 Februarie 2020, ora 07:32
1070 citiri
Raport Moody's: Cresterea deficitului de cont curent inrautateste conditiile de creditare ale Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Un raport pentru investitori al agentiei de rating Moody's lanseaza un avertisment sever privind efectele cresterii deficitului de cont curent al Romaniei asupra conditiilor de creditare a acesteia.

Largirea deficitului de cont curent pana la 4,7% din PIB (10,5 miliarde de euro) "reflecta dezechilibrele macroeconomice in crestere ale tarii", spune raportul Moody's.

Deficitul de cont curent expune nevoia Romaniei de finantare pe termen scurt la o scadere a increderii investitorilor care o crediteaza.

Situatia este complicata de demiterea Guvernului de catre Parlament, iar pentru Moody's nu este neaparat un fapt pozitiv faptul ca "pierderea votului de incredere pare a fi o strategie deliberata" care sa duca la alegeri anticipate.

"Un guvern proaspat ales cu un mandat clar pentru a aborda provocarile economice si fiscale ale tarii ar putea fi un lucru pozitiv. Acestea fiind spuse, situatia ramane fluida, iar incertitudinea cu privire la evolutiile politice este la un nivel ridicat", spune raportul Moody's.

Citeste mai multe despre Moody's: Cresterea deficitului de cont curent inrautateste conditiile de creditare ale Romaniei pe site-ul Curs de Guvernare. ...citeste mai departe despre "Raport Moody's: Cresterea deficitului de cont curent inrautateste conditiile de creditare ale Romaniei" pe Ziare.com

#deficit cont curent Romania , #Stiri Macroeconomie