Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Deficitul bugetar
A   A   A

Teodorovici a mai imprumutat 11 milioane de lei de la banci pentru a finanta datoria publica

Teodorovici a mai imprumutat 11 milioane de lei de la banci pentru a finanta datoria publica
Foto: Pixabay
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, vineri, 11 milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 400 de milioane de lei, la o dobanda de 4,85% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 146 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de numai 11 milioane de lei.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 14:34

 Articol citit de 1256 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor