Ne intoarcem in timp? Radio Europa Libera revine in Romania pentru a sustine valorile democratice

Joi, 19 Iulie 2018, ora 11:10
1484 citiri
Ne intoarcem in timp? Radio Europa Libera revine in Romania pentru a sustine valorile democratice
Foto: Arhiva Pixabay

La aproape trei decenii de la prabusirea regimurilor comuniste si incheierea Razboiului Rece, postul american Radio Europa Libera revine in Romania si Bulgaria, pentru a ajuta la dezvoltarea unei prese libere si la promovarea valorilor si institutiilor democratice.

Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat oficial transmis la Washington de conducerea companiei Radio Europa Libera/Radio Libertatea (RFE/RL).

Decizia a fost salutata joi dimineata si de Ambasada SUA la Bucuresti, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.

Finantat de Congresul Statelor Unite si ramas in memoria colectiva ca fiind cea mai solida legatura informationala cu lumea libera in perioada regimului Ceausescu, Radio Europa Libera a jucat un rol crucial si in timpul Revolutiei din 1989, cand a relatat despre evenimentele de la Timisoara si din Bucuresti, contracarand propaganda de stat.

Postul de radio s-a retras din Romania in 2008, dupa aderarea noastra la Uniunea Europeana, si din Bulgaria in 2004.

"Speram in mod special ca relatarile noastre, realizate de jurnalisti locali, sa ajute la dezvoltarea unei prese libere si la promovarea valorilor si institutiilor democratice, sa constribuie la informarea publicului in legatura cu locul ocupat de ambele tari in NATO, UE si in celelalte organizatii occidentale. Asteptam sa colaboram cu organizatiile de media independente si cu societatea civila", a declarat presedintele companiei REL/RL, Thomas Kent.

Decizia companiei americane vine in contextul in care oficiali guvernamentali, reprezentanti si societatii civile si jurnalisti din Romania si Bulgaria si-au exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca dezinformarile, coruptia si scindarile produse in societate submineaza sistemele politice din cele doua tari, arata comunicatul citat.

De asemenea, se precizeaza ca, incepand din decembrie 2018, RFE/RL va furniza reportaje si analize multi-media in Bulgaria si Romania, in colaborare cu presa locala, cu scopul de a "amplifica rezultatele proiectelor existente care promoveaza responsabilitatea publica si de a contracara stirile false".

Ambasadorul Klemm: Kremlinul vrea sa distruga cu fake news increderea romanilor in UE, NATO si SUAAmbasada Suediei da o lectie de presa Antenei 3: E trist cat de usor se raspandesc stirile false

RFE/RL activeaza si in Republica Moldova, avand birouri si in alte tari din Balcani, precum Bosnia-Herzegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

C ...citeste mai departe despre "Ne intoarcem in timp? Radio Europa Libera revine in Romania pentru a sustine valorile democratice" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Radio Europa Libera Romania , #Stiri Media