Negocierile pe Legea Copyright-ului s-au lovit de un zid. Textul propus de Romania, respins de 11 tari membre

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 15:38
1307 citiri
Negocierile pe Legea Copyright-ului s-au lovit de un zid. Textul propus de Romania, respins de 11 tari membre
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Uniunii Europene a respins mandatul de negociere privind Legea Copyright-ului, care trebuia sa stabileasca pozitia statelor membre inainte de runda finala de negocieri cu Parlamentul European. Acesta a fost propus de Romania si respins de 11 tari membre.

Guvernele nu au reusit sa ajunga la un acord asupra celor mai controversate articole din lege: articolul 11, cunoscut si drept "taxa pe link", dar si articolul 13, care prevede ca toate site-urile care accepta upload-uri trebuie sa asigure filtre automatizate, care sa stearga continutul protejat de drepturi de autor inainte ca acesta sa ajunga pe site.

11 tari au votat impotriva textului propus de presedintia Consiliului UE, condusa de Romania: Germania, Belgia, Olanda, Finlanda, Slovenia, Italia, Polonia, Suedia, Croatia, Luxemburg si Portugalia, potrivit unei postari a Juliei Reda, membru PE.

Cu exceptia Portugaliei si a Croatiei, toate aceste guverne sunt recunoscute pentru ca sustin ca cele doua articole nu protejeaza suficient drepturile utilizatorilor.

Aceasta respingere nu inseamna neaparat ca directiva nu va fi in cele din urma adoptata, insa ii va ingreuna traseul, aceasta putand fi adoptata, cel mai probabil, abia dupa alegerile din luna mai.

"Presedintia Consiliului UE, Romania, va avea sansa de a veni cu un nou text pentru a incerca sa obtina o majoritate, in timp ce opozitia se amplifica de ambele parti ale dezbaterii, ceea ce va fi intr-adevar o sarcina dificila", conchide Julia Reda.

Vezi si Internetul nu va mai fi asa cum il stim: Ce e taxa pe link si care sunt cele mai importante schimbari la Legea Copyright-ului ...citeste mai departe despre "Negocierile pe Legea Copyright-ului s-au lovit de un zid. Textul propus de Romania, respins de 11 tari membre" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#internet schimbari, #taxa pe link, #legea copyrigtului , #Stiri Media