Profilul telespectatorilor in prime-time: Cine se uita la Antena3, Romania TV sau ProTV

Marti, 05 Martie 2019, ora 14:58
1808 citiri
Profilul telespectatorilor in prime-time: Cine se uita la Antena3, Romania TV sau ProTV
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape jumatate din audienta nationala (49%), in prime-time (intre 19:00 - 24:00), a televiziunii Antena3 este formata din telespectatori cu varste de peste 65 de ani.

Singura televiziune care intrece aceasta performanta este Romania TV, unde peste jumatate din audienta la nivel national (57,4%) este formata din persoane cu varste de peste 65 de ani.

In ce priveste audienta pe targetul tanar, Antena3 are cele mai mici cifre procentuale dintre toate televiziunile de stiri, potrivit Forbes.ro. Astfel, grupa de varsta 18-24 de ani este prezenta in proportie de doar 1,1%.

93,1% din publicul Antenei3 are varste de peste 45 de ani.

In perioada 1 ianuarie - 22 februarie 2019, audienta medie a televiziunii Antena3 a fost de 382.000 de telespectatori pe minut in prime-time, in scadere cu 24.000 de persoane fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste Cine se uita la Antena 3? (profilul telespectatorilor in prime-time)

Romania TV

Peste jumatate - 57,4% - din audienta Romania TV este formata din oameni peste 65 de ani, aceasta fiind cea mai mare cifra procentuala de pe nisa televiziunilor de stiri.

Conform Forbes, grupa de varsta 55-64 de ani are o pondere de 24,3%, astfel ca mai mult de 80% (81,7%) din audienta este reprezentata de persoane peste 55 de ani.

Referitor la audienta pe targetul tanar, si Romania TV are cifre mici procentuale: telespectatorii cu varste intre 18 si 24 de ani detin o cota de 1,3%.

Citeste Cine se uita la Romania TV? (profilul telespectatorilor in prime-time)

TVR 1

Sursa citata noteaza ca ratingul obtinut de TVR 1 este de 2,7 ori mai mic fata de cel realizat de Antena 3 si de 2,6 ori mai redus decat cel de la Romania TV.

Si in cazul televiziunii publice cei mai multi telespectatori au peste 65 de ani: 37%.

Grupa de varsta 55-64 de ani detine o pondere de 27,4% din audienta in prime-time. Astfel, circa 64,4% din telespectatorii canalului public au cel putin 55 de ani.

Doar 2,2% din audienta televiziunii este formata din telespectatori cu varste intre 18 si 24 de ani.

Citeste Cine se uita la TVR 1? (profilul telespectatorilor in prime-time)

ProTV

In perioada 1 ianuarie - 22 februarie 2019, ProTV a inregistrat in prime-time o audienta medie de 1.592.000 de telespectatori pe minut, la nivel national, aceasta fiind cea mai mare audienta obtinuta pe piata TV din Romania.

Cea mai mare pondere din audienta televiziunii este detinuta de persoanele care au varsta cuprinsa intre 45 si 54 d ...citeste mai departe despre "Profilul telespectatorilor in prime-time: Cine se uita la Antena3, Romania TV sau ProTV" pe Ziare.com

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#profil telespectatori Antena 3, #profil telespectatori TVR, #profil telespectatori Pro TV, #profil telespectatori Romania TV , #Stiri Media