Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Academia Romana cere retragerea legii PSD care da liber la taiat paduri virgine: E fara precedent in Romania

Academia Romana cere retragerea legii PSD care da liber la taiat paduri virgine: E fara precedent in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com
Academia Romana cere retragerea din Parlament a proiectului de lege initiat de PSD prin care se da liber la defrisari chiar si in ariile protejate si padurile virgine pentru a putea fi facute "lucrari de utilitate publica".
"Ca urmare a propunerilor facute de specialistii din Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor din cadrul Academiei Romane, se considera oportuna anularea masurii legislative si respingerea proiectului Legii 52/2018 intitulat Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice.

O astfel de propunere legislativa este fara precedent in Romania, mai ales tinand seama de prevederile de la alineatul 16 care vor permite defrisari in suprafete cuprinse in zona de conservare durabila a ariilor naturale protejate, precum si pentru suprafetele incluse in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania.

Proiectul Legii 52/2018 de modificare si completare a Legii nr 51/2006, contravine legislatiei nationale de infiintare si functionare a Parcurilor Nationale si Naturale existent incepand cu anul 1935 (Parcul National Retezat) si pana in prezent, precum si legislatiei comunitare de mediu care promoveaza reteaua europeana de arii protejate Natura 2000.
Prin demersurile sale legislative, Romania nu trebuie pusa in imposibilitatea de a-si respecta obligatiile ce-i revin ca semnatara a Directivelor Europene a Conventiilor si Protocoalelor internationale cu privire la conservarea biodiversitatii si a patrimoniului natural", este punctul de vedere semnat de presedintele interimar al Academiei Romane, Cristian Hera.

Documentul a fost facut public de senatorul USR Allen Coliban.

"In plenul Senatului, Uniunea Salvati Romania a fost singurul partid care s-a opus. Am aratat ca nu este nevoie de o astfel de lege (intrucat exista procedurile de derogare), ca graba in care se incearca trecerea ei este suspecta, ca nu exista un studiu de impact si opinii asumate ale specialistilor (intre timp ANANP, al carei punct de vedere nu a fost prezentat, si-a schimbat conducerea), ca 'temporarul' definit de lege are iz de 'permanent', ca felul in care sunt tratate in propunerea de lege ariile protejate si padurile virgine lasa loc la abuzuri si la interventii ireversibile.

Iata ca Academia Romana intareste argumentele aduse de USR. Domnilor si doamnelor de la PSD, poate nu ar fi rau sa cititi si sa intelegeti ceea ce votati! Si, unde nu sunteti in stare, intrebati-i pe c ...citeste mai departe despre "Academia Romana cere retragerea legii PSD care da liber la taiat paduri virgine: E fara precedent in Romania" pe Ziare.com
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Martie 2018, ora 17:39

 Articol citit de 782 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor