Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Mediu > Stiri Mediu
A   A   A

Campania "Romania Recicleaza" - un succes in Harsova

Campania "Romania Recicleaza" - un succes in Harsova
Prima etapa a campaniei "Romania Recicleaza" s-a bucurat de un real succes in randul locuitorilor orasului Harsova care au predat spre reciclare peste 3000 de kg de echipamente electrice si electronice vechi.
Campania de colectare care a avut loc sambata, 8 iunie, a beneficiat de implicarea deosebita a edilului orasului, domnul Viorel Ionescu si de sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic Carsium si al voluntarilor de la Asociatia Arata Ca Iti Pasa care au derulat activitati de promovare a campaniei, convingand populatia de necesitatea colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice.

"Rezultatele acestui inceput de campanie sunt incurajatoare, iar succesul obtinut in orasul Harsova, demonstreaza ca parteneriatele cu autoritatile locale au un rol esential in asigurarea unui sistem de management al deseurilor functional si speram ca exemplul domnului primar Viorel Ionescu, sa fie preluat si de alti colegi. Obiectivul nostru este ca 'Romania Recicleaza' sa se transforme intr-o adevarata miscare la nivel national care sa descrie o realitate si nu doar un deziderat", a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ, organizatorul campaniei.

Campania itineranta dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban si rural "Romania Recicleaza" se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participantilor.

Promovarea colectarii separate si reciclarii deseurilor la nivelul fiecarei comunitati are in primul rand un puternic caracter de reponsabilitate sociala si simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificatiei la predarea deseurilor.

Programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea gradului de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate si crearea de puncte mobile de colectare, favorizand astfel cresterea cantitatilor de DEEE colectate selectiv si reciclate.

Pe perioada derularii campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primariei sau va solicita colectarea deseurilor de la domiciliu, va fi premiat cu un tichet cadou.

Pentru preluarea deseurilor electrice voluminoase, participantii pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.

Campania continua si saptamana aceasta cu localitatile Balan, Dobrosloveni, Ocnele Mari, Hoceni, Grivita si Pietroasa.

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum si regulamentul complet al campaniei, va rugam accesati www.environ.ro.

In conformitate cu angajamentele luate, Romania trebuie sa atinga o rata de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati de 45%.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Primariile interesate sa se implice in campania "Romania Recicleaza" se pot inscrie pe adresa office@environ.ro.

Prima etapa a campaniei "Romania Recicleaza" a fost organizata de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si cu sprijinul Primariei Harsova.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra.

Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 13:59

 Articol citit de 762 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor