CE a lansat un infringement impotriva Romaniei din cauza legislatiei privind emisiile industriale

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 17:19
2434 citiri
CE a lansat un infringement impotriva Romaniei din cauza legislatiei privind emisiile industriale

Comisia Europeana a lansat, joi, un infringement impotriva mai multor state, printre care si Romania, din cauza necomunicarii informatiilor privind implementarea Directivei UE privind emisiile industriale in legislatia nationala, a anuntat purtatorul de cuvant al CE, Olivier Bailly.

Comisia Europeana cere Romaniei, Italiei, Ciprului si Sloveniei sa trimita informatii privind implementarea noii Directive europene privind emisiile industriale. Directiva aduce o serie de reglementari in vederea prevenirii, reducerii si eliminarii, pe cat posibil, a poluarii in urma activitatilor industriale.

Noile prevederi ar fi trebuit incluse in legislatiile nationale ale statelor membre pana la 7 ianuarie 2013. Romania nu a respectat termenul de implementare a legislatiei europene si a primit in acest sens o scrisoare de notificare la 21 martie 2013. Bucurestiul are la dispozitie doua luni, pentru a evita trimiterea in fata Curtii Europene de Justitie, unde ar risca sanctiuni financiare.

Din totalul de 422 de actiuni declansate impotriva Romaniei de la 1 ianuarie 2007, 377 au fost clasate de Comisia Europeana, iar o actiune a fost declarata inadmisibila de Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

In prezent, sunt in curs 44 de actiuni. Dintre acestea, 42 se afla in faza precontencioasa si doua in etapa contencioasa.

#infringement romania, #emisii industriale Romania, #sanctiuni Comisia Europeana Romania , #Poluarea aerului