Specialist ornitolog: Nimeni in afara de Guvern nu vrea sa ucida cormoranii. Comunistii i-au impuscat, au inecat puii, a fost un adevarat masacru

Duminica, 24 Februarie 2019, ora 10:02
1179 citiri
Specialist ornitolog: Nimeni in afara de Guvern nu vrea sa ucida cormoranii. Comunistii i-au impuscat, au inecat puii, a fost un adevarat masacru
Foto: Arhiva Pixabay

Zilele trecute presa franceza concluziona, prezentand situatia din justitia din Romania, ca tara noastra se confrunta din nou cu demonii trecutului comunist. Insa acesti demoni sunt mai numerosi si sunt treziti la viata si in alte domenii ce ar trebui sa ne asigure o existenta armonioasa. Unul dintre ele este agricultura.

In ultimii ani si in special de cateva luni bune, radem cu pofta la iesirile ministrului Petre Daea. Cel mai recent dusman al ministrului este cormoranul, despre care vorbeste cu orice ocazie, de la Parlamentul European la cel mioritic.

Insa, in timp ce poporul rade, Daea lucreaza meticulos, organizat si mai ales operativ la un plan de a-si anihila dusmanul. Si l-a cooptat in echipa sa si pe colegul de la Ministerul Apelor, Ioan Denes. Astfel, acesta a anuntat ca are de gand sa modifice Legea Vanatorii, astfel incat cormoranii sa fie lichidati.

Aceste pasari sunt protejate in Uniunea Europeana din care si noi facem parte, insa acest lucru nu pare sa fi cantarit vr-un pic pentru guvernanti.

Prigoana cormoranului in comunism

De la ocupantii Palatului Victoria si subordonatii lor am auzit de toate: ca sunt peste jumatate de milion de cormorani, ca mananca mai mult peste decat romanii sau ca inoata in piscine, unde se relaxeaza dupa ce au falimentat companii intregi din domeniul piscicol.

Insa situatia nu sta deloc asa in realitate. Ovidiu Bufnila, responsabil cu comunicarea la Societatea Ornitologica Romana (SOR), spune ca de fapt sunt in jur de 60.000 de pasari - cormoran mare si cormoran mic - in Romania, potrivit celui mai recent recensamant asumat de Guvern si raportat Comisiei Europene.

Chiar daca acesta dateaza din 2014 si populatia are un trend ascendent, tot nu poate fi vorba de o problema nationala, asa cum este prezentata.

"Cormoranii erau si inainte de comunism, erau o populatie destul de mare si noi avem Delta, rauri care nu ingheata. Populatia de cormorani acum se reface la ceea ce a fost inainte de comunism. In comunism, cormoranul a fost o pasare careia i-au distrus coloniile, i-au impuscat, i-au taiat copacii, i-au distrus cuiburile, ouale, puii au cazut in apa, au fost inecati. Acolo a fost un adevarat masacru si acum spunem ca s-au inmultit cand de fapt populatia se reface.

Si se reface pentru ca, da, nu mai este prigonita asa cum era inainte. In conditiile in care ii omorau anual si faceau rapoarte... Am vazut unul din anii '60 in care raportau cu mandrie cei de la Tulcea ca au reusit sa distruga ...citeste mai departe despre "Specialist ornitolog: Nimeni in afara de Guvern nu vrea sa ucida cormoranii. Comunistii i-au impuscat, au inecat puii, a fost un adevarat masacru" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cormorani vanatoare Romania Daea Denes, #cormorani impuscati Romania Daea , #Stiri Mediu