Legea pensiilor a fost respinsa de Senat, din motive de chiul. PSD avea singur majoritatea, dar acuza Opozitia

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 14:12
1189 citiri

Noua lege a pensiilor a fost respinsa, miercuri, de Senat, prima camera sesizata, din cauza ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi.

Urmeaza ca legea sa ajunga, in toamna, la Camera Deputatilor, for decizional.

Au fost 67 de voturi "pentru", dar numarul necesar pentru trecerea legii in Senat era de 68. Proiectul nu se afla pe ordinea de zi, a fost introdus la cererea PSD-ALDE si a fost respins tocmai din cauza ca senatorii coalitiei nu s-au aflat in sala.

Social-democratii au majoritate absoluta in Senat, cu 68 de alesi. Daca sunt pusi la socoteala si cei de la ALDE, legea ar fi trecut fara probleme in situatia in care toti senatorii coalitiei ar fi fost prezenti la vot.

Premierul Viorica Dancila a declarat ca va discuta cu social-democratii care au absentat de la vot.

"Am sa discut cu ei (social democratii care au lipsit - n.red.) si am sa vad de ce au lipsit de la Senat astazi. Poate au lipsit justificat. Voi avea o analiza. Dar sa ii vedem pe cei care au votat impotriva Legii Pensiilor", a spus Dancila.

Cu toate astea, ministrul Muncii, Marius Budai, i-a acuzat pe senatorii Opozitiei ca "pun bete in roate" majorarii pensiilor si a dat asigurari ca legea va trece de Camera Deputatilor.

"Opozitia ne pune bete-n roate majorarii pensiilor pentru parintii si bunicii nostri si, in general, majorarilor de venituri. Ce am spus noi, alianta austeritatii, dovedeste ca isi merita cuvantul. Eu ii asigur pe romani si pe pensionari ca noi, la Camera, cu siguranta vom aproba, vom dezbate aceasta lege. Este o lege buna pentru pensionarii acestei tari.

Nu ii va afecta pe pensionari sub nicio forma, dar ne va afecta cu siguranta noua munca, la casele de pensii", a declarat Budai.

Intrebat daca sunt bani pentru majorarile de pensii promise, ministrul Muncii a spus ca pentru acest an exista sumele necesare, iar pentru anii urmatori "vom face in asa fel incat sa fie bani".

"Ce este prins pentru acest an sunt bani, vom face constructia pentru anii urmatori si vom face in asa fel incat sa fie bani", a precizat Marius Budai.

Citu: Sa acuzi Opozitia cand ai majoritate in Paralament...asta inseamna sa fii mafiot

Senatorul PNL Florin Citu spune ca parlamentarii PSD si ALDE s-au aflat azi in sala, dar au plecat inainte ca Legea pensiilor sa fie votata.

El subliniaza ca senatorii Coalitiei si-au sabotat propria lege pentru ca stiu ca nu au bani sa o implementeze.

"PSD+ALDE nu au sustinut propria legea a pensiilor. Au avut voturi sa res ...citeste mai departe despre "Legea pensiilor a fost respinsa de Senat, din motive de chiul. PSD avea singur majoritatea, dar acuza Opozitia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea pensiilor respinsa Senat , #Stiri Pensii