Ministrul Muncii anunta majorarea punctului de pensie prin ordonanta de urgenta si exclude ideea unei demisii

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 10:27
2011 citiri
Ministrul Muncii anunta majorarea punctului de pensie prin ordonanta de urgenta si exclude ideea unei demisii
Foto: site Guvern (Arhiva)

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca Legea pensiilor este doar "un pic amanata", pentru ca sa se faca "toate calculele necesare", in schimb anunta ca se va da ordonanta de urgenta pentru majorarea punctul de pensie. Vasilescu exclude ideea unui esec si a unei demisii.

"Legea este un pic amanata, in sensul ca acum se fac toate calculele necesare, dar asta nu insemna ca anul viitor nu vor fi cresteri de pensii pentru romani. Noi, la ora actuala, suntem in lucru cu elaborarea unei ordonante de urgenta, care chiar astazi a iesit din minister si este in avizare la Finante. Saptamana viitoare urmeaza sa primeasca si avizul Consiliului Economic Social si sa intre in sedinta de Guvern.

Aceasta OUG se refera la majorarea punctului de pensie pentru anul viitor la 1.100 lei si, de asemenea, la cresterea pensiei sociale minime la 640 lei, cum scrie in programul de guvernare", a declarat Lia Olguta Vasilescu la Romania TV.

Ministrul Muncii a spus ca nu poate da un termen in privinta calculelor, "ca maine sau o luna". Vasilescu a precizat ca ordonanta a fost ceruta de la cabinetul premierului Mihai Tudose in urma cu doua saptamani, ultimul aviz asteptat fiind al Ministerului Justitiei, urmand sa intre "in sedinta de guvern de saptamana urmatoare".

Olguta Vasilescu a mai sustinut ca se lucreaza de o luna la proiectul de buget pentru anul 2018, subliniind ca "nu sunt probleme sa nu fie bani prinsi pentru pensii sau salarii".

"Oamenii sa stea linistiti ca de anul viitor pensia minim garantata va fi de 640 de lei, iar punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei, exact asa cum este prevazut in programul de guvernare", a mai spus ministrul Muncii.

Pe de alta parte, Lia Olguta Vasilescu a dezmintit informatia aparuta in mass-media conform careia i s-ar fi cerut demisia. "Nu mi s-a cerut demisia. E o prostie, apare din doua in doua luni cate ceva".

Conducerea coalitiei PSD-ALDE a decis in urma cu o saptamana ca Legea pensiilor se amana.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca PSD nici nu a promis ca Legea pensiilor va fi gata anul acesta si a spus ca guvernantii nu au stiut despre "grozavia din sistemul de pensii". ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii anunta majorarea punctului de pensie prin ordonanta de urgenta si exclude ideea unei demisii" pe Ziare.com

#Olguta Vasilescu ordonanta pensii , #Stiri Pensii