NN vinovat, ministrul Finantelor - nu. ASF a decis ca declaratiile lui Misa privind desfiintarea Pilonului II nu au manipulat piata

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 21:23
1796 citiri
NN vinovat, ministrul Finantelor - nu. ASF a decis ca declaratiile lui Misa privind desfiintarea Pilonului II nu au manipulat piata

Piata bursiera nu a fost manipulata in urma declaratiilor ministrului de Finante, Ionut Misa, referitoare la desfiintarea Pilonului II de pensii, releva analiza realizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a finalizat analiza de specialitate referitoare la existenta unor posibile indicii privind incidenta dispozitiilor legale in materia abuzului pe piata, initiata in contextul evolutiei pietei bursiere din data de 29.06.2017.

Sub acest aspect, analiza a relevat faptul ca nu sunt intrunite conditiile impuse de cadrul legal pentru existenta unei fapte de manipulare a pietei prin diseminarea de informatii false sau inselatoare, astfel cum aceasta este definita in Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata", potrivit unei informari a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), remise miercuri AGERPRES.

Sectorul Instrumente si Investitii Financiare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat o investigatie cu privire la efectul declaratiilor ministrului de Finante, Ionut Misa, referitoare la desfiintarea Pilonului II de pensii, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, vineri, 14 iulie, AGERPRES.

"Sectorul Instrumente si Investitii Financiare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara a demarat, inca din data de 30 iunie 2017, o investigatie cu privire la posibilitatea existentei unor elemente care intra sub incidenta abuzului pe piata - manipulare prevazut de Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata", se arata in document.

Potrivit acestuia, in situatia in care in urma analizelor efectuate sunt constatate nerespectari ale prevederilor legale incidente sunt adoptate masuri de catre Autoritate care pot fi facute publice, in functie de caracterul acestora.

Ce a declarat ministrul Finantelor

In data de 29 iunie, dupa audierea sa din comisiile reunite de buget-finante din Parlament, Ionut Misa a afirmat ca Guvernul va desfiinta Pilonul II de pensii.

"Pilonul II, da, se va desfiinta. Banii se vor intoarce inapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Practic vor opta intre posibilitatea de a le administra statul acesti bani si a le oferi o pensie la sfarsitul stagiului de cotizare sau sa fie un privat care face acest lucru. Pilonul II este prac ...citeste mai departe despre "NN vinovat, ministrul Finantelor - nu. ASF a decis ca declaratiile lui Misa privind desfiintarea Pilonului II nu au manipulat piata" pe Ziare.com

#Misa desfiintare pilon pensii ASF , #Stiri Pensii