Ponta deplange impozitarea pensiilor speciale si sustine renuntarea la cota unica

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 10:39
3408 citiri
Ponta deplange impozitarea pensiilor speciale si sustine renuntarea la cota unica
Foto: Facebook/Victor Ponta

Liderul ProRomania, Victor Ponta, sustine renuntarea la cota unica si trecerea la impozitarea progresiva a tuturor formelor de venit.

Ideea a fost promovata de fostul premier in contextul in care Senatul a adoptat, miercuri, impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale militarilor.

"Anunt important pentru toti militarii din Romania - slugile si demagogii din echipa Viorica Dancila au decis sa va taie pensiile - exact invers decat au promis in 2016 - exact cum a facut Basescu in 2010.

Proiectul pe care l-au depus la Senat si pe care fac atata taraboi se refera la PENSIILE MILITARE alaturi de cele ale magistratilor (fiind insa scutite pensiile parlamentarilor)!", a precizat pe Facebook Victor Ponta.

Fostul premier sustine ca ProRomania va proteja tot timpul pensiile militare.

"ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare (introduse inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si existente in toate tarile NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / asa vom face si acum in fata ticalosiei catorva lideri PSD absolut trecatori!

ProRomania sustine renuntarea la cota unica si trecerea la un sistem de impozitare diferentiata, dar pentru toate categoriile de venituri si toate categoriile profesionale!

Ceea ce propune acum PSD este un act neconstitutional, demagogic si nefunctional! Militari romani - azi tradatorii vostri se numesc Dancila, Teodorovici si Fifor! Sa nu uitati acest lucru!", adauga Ponta in mesajul cu accente acuzatoare.

Plenul Senatului a votat, miercuri, propunerea legislativa initiata de ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, privind impozitarea pensiilor speciale care depasesc 7.000 de lei.

Au fost 76 voturi pentru, 0 impotriva si 16 abtineri.

Cei care s-au abtinut de la vot au fost liberalii. Senatorul Florin Citu a explicat de ce: "PNL s-a abtinut de la vot, pentru ca proiectul este facut de un initiator care nu vrea sa-si impoziteze propria pensie".

Propunerea legislativa prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei - cu 50%. ...citeste mai departe despre "Ponta deplange impozitarea pensiilor speciale si sustine renuntarea la cota unica" pe Ziare.com

#Ponta cota unica, #Ponta pensii speciale, #Ponta impozit progresiv , #Stiri Pensii