Aurul se devalorizeaza accelerat, din cauza dolarului tot mai puternic

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 12:56
2410 citiri
Aurul se devalorizeaza accelerat, din cauza dolarului tot mai puternic
Foto: The Financial Express

Aurul incepe sa piarda din valoare in cadrul tranzactiilor efectuate pe pietele asiatice, din Statele Unite si din zona euro, pe fondul slabiciunii continue a petrolului si a unei aprecieri constante a dolarului american.

Uncia de aur a pierdut din valoare pentru a doua oara in cursul unei zile de tranzactionare, coborand sub pretul de 1200 de dolari, informeaza agentia Reuters.

Cadere repetata

Cele doua caderi succesive ale pretului aurului, de 1%, respectiv 0,2%, inregistrate astazi au dus valoarea unei uncii din metalul pretios la 1.196,6 dolari. Scaderea pretului aurului vine pe fondul unei noi reduceri a pretului petrolului, generat de livrarile suplimentare de petrol Irakian pe o piata deja supraalimentata, dar si pe cresterea constanta a dolarului, in raport cu celelalte valute.

Aurul prelucrat si petrolul isi continua trendul descendent in baza asteptarilor de reducere a presiunii inflationiste printr-un pret redus al petrolului. Aurul este vazut de catre cei mai multi analisti ca fiind elementul care poate contrabalansa tendinta inflationista din piata petrolului.

Scaderea pretului aurului pe pietele internationale a fost generata si de o apreciere rapida a dolarului american, dar si de previziunile optimiste privind cresterea economica din Statele Unite.

Scaderea pretului combustibililor si a energiei a avut un impact pozitiv asupra economiei americane, aceasta reflectandu-se printr-o apreciere a dolarului, au comentat reprezentantii Rezervei Federale (Fed).

Aprecierea monedei americane a atins un reviriment, in raport cu yen-ul japonez, la nivelul de acum 7 ani

Alarma in piata

SPDR Gold Trust, cel mai mare trader gold futures din lume, sustine ca rezerva sa de aur s-a apreciat cu 0,33%, insumand o cantitate de 720 de tone de aur, incepand de astazi. Nici companiile miniere nu au motive sa priveasca linistite in fata, in Statele Unite, investitorul Blackrock considerand ca este timpul ca acestea sa incerce sa returneze banii actionarilor in locul unei incercari disperate de a creste productia de aur extras.

India a renuntat deja la legea care ii obliga pe traderii interni sa exporte 20% din aurul importat in tara, decizia fiind considerate ca benefica.

Guvernul indian a anuntat ca va revizui si politica de importuri de metale pretioase in perioada imediat urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#tranzactii aur, #depreciere valoare aur, #crestere dolar, #scadere pret petrol, #pret aur , #Pret aur