In doi ani, din supraacciza la carburanti s-au strans peste 1,2 miliarde de euro. Finantele refuza sa spuna unde s-au dus banii

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 17:33
1416 citiri

Ministerul de Finante a anuntat, intr-un raspuns la o interpelare adresata de Florin Roman, deputat PNL, ca statul roman a colectat din septembrie 2017 pana in prezent suma de aproximativ 5.850 milioane de lei (circa 1,23 mld euro), prin introducerea supraaccizei la carburanti in perioada mentionata.

"5.848,9 milioane lei este suma colectata de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanti, din septembrie 2017 si pana in prezent. Este raspunsul oficial la o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanti, guvernul PSD dadea asigurari ca acesti bani vor fi colectati intr-un fond distinct, cu destinatie speciala pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere.

Asa cum ne-a obisnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciuna. Din banii colectati pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostrada. Am intrebat si unde s-au dus banii, daca au fost destinati infrastructurii, dar ministerul Finantelor a inteles sa nu raspunda, o smecherie des folosita cand statul refuza sa raspunda la o interpelare a unui parlamentar", transmite liberalul Florin Roman, intr-un comunicat de presa.

Deputatul liberal sustine ca banii colectati de catre stat din supraacciza au mers in bugetul pentru pensii si salarii.

"Asadar, banii din supraacciza au mers in bugetul general din care s-au platit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD sa se poata lauda ca a dat si altii au taiat. Este un nou exemplu major de mintire a romanilor, tepuiti de guvernarea PSD. Dancila si PSD au fost adversari inversunati ai dezvoltarii infrastructurii, pentru ca romanii din zonele mai sarace pot fi mai usor de manipulat de propaganda PSD. Nedepunerea proiectului pentru autostrada Moldovei, finantata din fonduri europene, este cea mai buna dovada in acest sens", mai transmite Roman.

Astfel, potrivit raspunsului Ministerului de Finante la interpelarea adresata de Florin Roman, statul roman a incasat din supraacciza la carburanti urmatoarele sume:

- septembrie-decembrie 2017 - 917,4 milioane lei impact din acciza

- ianuarie-decembrie 2018 - 2.754,1 milioane lei

- ianuarie-septembrie 2019 - 2.177,4 milioane lei

Ministerul precizeaza ca majorarea accizei la carburanti nu este evidentiata separat in executia bugetara: "Majorarea accizei pe litrul de carburant, incepand cu data de 15 septembrie 2017, nu este evidentiata separat in executia bugetara, ci se regaseste in totalul incasar ...citeste mai departe despre "In doi ani, din supraacciza la carburanti s-au strans peste 1,2 miliarde de euro. Finantele refuza sa spuna unde s-au dus banii" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sume supraacciza carburant, #utilizare supraaciza carburant , #Stiri Preturi