Pleci cu trenul la mare de 1 Mai? Cat te costa si cat dureaza calatoria la CFR si operatorii privati

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 13:11
1530 citiri
Pleci cu trenul la mare de 1 Mai? Cat te costa si cat dureaza calatoria la CFR si operatorii privati
Foto: Facebook/ CFR Calatori

Cine vrea sa plece la mare cu trenul in minivacanta de 1 Mai are doua posibilitati: CFR sau operatorii privati.

Ziare.com a facut o analiza de pret si durata a calatoriei pe ruta Bucuresti-Constanta.

CFR anunta ca va suplimenta numarul de trenuri spre litoral si Valea Prahovei, pentru minivacanta de 1 Mai, intrucat cererea va fi extrem de mare.

Potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com, fata de trenurile existente in graficele de circulatie, se vor asigura legaturi cu trenuri directe din Bucuresti Nord, Timisoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Brasov, Iasi si Suceava spre Constanta si statiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

In plus, se va suplimenta si numarul de case de bilete deschise pentru calatori, in functie de intervalele orare aferente fluxurilor mari de pasageri, astfel incat sa se evite formarea cozilor kilometrice.

"Toti pasagerii pot beneficia de reduceri importante prin alegerea ofertei tarifare potrivite, cu diversele discounturi acordate. Acestea sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte", precizeaza comunicatul.

O reducere de 10% este acordata pentru o calatorie dus-intors Bucuresti-Constanta, pretul redus fiind de 108,10 lei, potrivit documentului citat.

Ce preturi sunt la privat

Comparativ, pretul oferit de operatorii privati este mai mic.

De la Softrans, operator privat care a pus trenul spre Constanta in circulatie incepand cu 20 aprilie, pot fi achizitionate bilete cu 45 de lei. Astfel, o calatorie dus-intors Bucuresti Nord - Constanta costa 90 de lei.

Statiile in care opreste trenul: Ciulnita, Fetesti, Cernavoda, Medgidia si, bineinteles, Constanta.

Trenul pleaca din Gara de Nord la ora 10:20 si ajunge in Constanta la 12:33, deci o calatorie de doua ore si 13 minute.

La intors, durata calatoriei este aceeasi. Trenul pleaca din Constanta la ora 16:00 si ajunge in Capitala la ora 18:14.

Comparativ, o calatorie spre Constanta cu un tren operat de CFR poate dura si aproape 3 ore. Se poate ajunge si in 2 ore, ce-i drept, dar asta in functie de ora plecarii trenului pus in circulatie.

Iata orele de plecare/sosire si durata calatoriei pentru ziua de sambata, 28 aprilie. Durata o puteti consulta in ultima coloana a tabelului de mai jos.

Un alt operator privat, Regiotrans, care pune in circulatie trenuri spre Constanta in perioada 15.06 - 02.09.2018, are plecari din Gara Baneasa. Trenul pleaca din gara la ora 09:24 si ajunge la ...citeste mai departe despre "Pleci cu trenul la mare de 1 Mai? Cat te costa si cat dureaza calatoria la CFR si operatorii privati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#pret tren Bucuresti Constanta, #tren privat Bucuresti Constanta, #tren CFR Bucuresti Constanta , #Stiri Preturi