Romanii au cumparat calatorii pe tot globul, la Targul de Turism

Duminica, 24 Februarie 2019, ora 11:50
1096 citiri
Romanii au cumparat calatorii pe tot globul, la Targul de Turism
Foto: Arhiva Pixabay

Romanii au devenit calatori mai avizati, dornici sa viziteze toate destinatiile globului pamantesc, alegand, la Targul de Turism al Romaniei, ofertele cu discount-uri speciale fara a mai pune insa pe primul loc pretul mic, ci serviciile oferite.

Ca si in anii trecuti, la editia de primavara a TTR romanii au cumparat mai multe vacante, atat pentru vara, dar si pentru Paste, 1 mai, Rusalii, unde discount-urile speciale au depasit 50%, incluzandu-se aici preturile mai mici date de hotelieri agentiilor.

Atat la targ, cat si in toate agentiile din tara, Eximtur a acordat, spre deosebire de alti touroperatori, reduceri de 50% din comisionul agentiei tuturor clientilor care fac rezervari ferme in perioada targului si le achita integral pana la data de 6 martie 2019.

Una dintre surprizele placute de la TTR a fost cererea mare pentru destinatiile din Romania.

"In sfarsit, turistii romani au trecut de etapa gen plateste unul si pleaca toata familia, sau vacante la un euro. Oamenii se ridica din punct de vedere al cunoasterii si stiu sa ceara servicii si produse de calitate. Eu ma bucur. S-a terminat cu etapa in care spui pretul plus taxe. Nu mai merge. Noi stim ca poti sa minti turistul o data, dar a doua oara nu il mai ai de client", a precizat pentru Agerpres, Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Imbucurator, in opinia lui Alin Burcea este si faptul ca tot mai multi romani aleg circuite culturale, in 2019 existand, ca numar de persoane, o crestere de 60%, dupa ce in 2018 am avut o crestere de circa 50-60% fata 2017.

"Avem o crestere pe care nu as fi crezut-o acum trei ani. Unii touroperatori au spus ca majorarea a venit, in 2018, ca urmare a disparitiei Omnia. Dar targul acesta ne confirma ca nu este efectul Omnia. Oamenii sunt destepti. Stiu deja care sunt agentiile care spun ca dau un serviciu si apoi nu il mai dau.

Este adevarat, cred ca eu am lansat acum mai bine de 20 de ani in Romania modalitatea aceasta de pret plus taxe. De fapt, conceptul a fost unul american de prin 1975, lansat de companiile aeriene din SUA. De vreo doi ani, ne-am dat seama ca nu mai merge, ca piata, consumatorul, vrea transparenta", spune Burcea.

Acesta apreciaza ca in 2019 romanii trebuie sa isi organizeze mai din timp vacantele deoarece multe cazarile in multe destinatii se epuizeaza mult mai repede. Printre destinatiile in "pericol" de a nu mai putea fi accesate in perioada dorita se afla Antalya, dar si litoralul romanesc.

"Pe litoralul romanesc, se vin ...citeste mai departe despre "Romanii au cumparat calatorii pe tot globul, la Targul de Turism" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#romani targ turism, #romani cumparat vacante , #Stiri Preturi