Nissan nu mai vrea sa aiba acelasi presedinte ca Renault

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 09:31
1306 citiri
Nissan nu mai vrea sa aiba acelasi presedinte ca Renault
Foto: CC0 Creative Commons

Comitetul de guvernanta al Nissan ar urma sa se pronunte impotriva numirii aceluiasi presedinte la Nissan si la Renault, a anuntat publicatia britanica Financial Times (FT), citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters.

Renault si cel mai mare actionar al sau - statul francez - fac presiuni pentru ca Jean-Dominique Senard sa preia functia de presedinte al producatorului auto nipon, sustine FT.

Senard a fost numit in ianuarie presedinte al al producatorului auto francez si se asteapta sa fie numit si presedinte al board-ului Nissan, datorita participatiei de 43% detinuta de Renault. Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Renault si Nissan nu au comentat informatiile.

In 19 noiembrie, Carlos Ghosn, in varsta de 64 de ani, a fost pus sub acuzare in Japonia pentru ca ar fi omis sa declare autoritatilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, in perioada 2010 - 2015.

Recent, Comitetul de guvernanta al Nissan a confirmat intr-un comunicat ca a discutat separarea intre functiile operationale si cele de supervizare. Pana in martie, Comitetul va face recomandari board-ului Nissan privind intarirea guvernantei si modul de numire, inclusiv compensatiile salariale si selectarea presedintelui.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#presedinte Nissan, #presesdinte Renault , #stiri Renault