Renault si Nissan vor fuziona, vizand economii de peste 3,8 miliarde de dolari

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 13:36
1250 citiri
Renault si Nissan vor fuziona, vizand economii de peste 3,8 miliarde de dolari

Renault si Nissan, parteneri de alianta din 1999, vor fuziona operatiunile de productie si cercetare/dezvoltare, pentru a realiza economii estimate la peste 400 miliarde yeni (3,8 miliarde de dolari) pe an, potrivit ziarului japonez Nikkei.

Ca prim pas, alianta Renault-Nissan va desemna un manager care se va ocupa incepand din luna aprilie operatiunile de productie ale ambelor companii, potrivit Nikkei, preluat de Reuters.

Ulterior, companiile va urma o strategie similara in privinta diviziilor de cercetare si dezvoltare.

In final, Renault si Nissan vor putea produce automobile cu aceleasi piese, in aceleasi fabrici, noteaza Nikkei.

In prima etapa, noua structura va fi implementata incepand de anul viitor la fabrica pe care cele doua companii o detin in joint venture in India. Strategia va fi extinsa in peste 10 tari pana in 2020, noteaza publicatia japoneza.

Renault si Nissan detin aproape 50 de fabrici in intreaga lume. Grupul vrea sa integreze si producatorul rus AvtoVAZ, in prezent companie afiliata celor doua concerne, potrivit Nikkei.

Alianta Renault-Nissan a anuntat anterior ca a inregistrat in 2012 economii de 2,7 miliarde euro datorita parteneriatului, in urcare de la 1,75 miliarde euro in 2011.

Renault detine in Romania producatorul de automobile Dacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#fuziune Renault Nissan, #fuziune companii, #producator automobile Renault , #stiri Renault