Renault va relansa pe cont propriu brandul sport Alpine

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 08:58
1437 citiri
Renault va relansa pe cont propriu brandul sport Alpine
Sursa foto: AUSmotive

Renault va pune capat parteneriatului incheiat cu compania britanica Caterham, care avea ca obiectiv construirea de masini sport si va lansa pe cont propriu automobilele sport sub marca Alpine.

O sursa apropiata situatiei a declarat pentru Reuters ca grupul francez va informa miercuri sindicatele in legatura cu renuntarea la parteneriatul cu Caterham si ca va continua pe cont propriu dezvoltarea unei masini sport pentru relansarea brandului Alpine.

Renault si Caterham intentionau sa lanseze masini performante pentru Europa si Asia

Renault si Caterham intentionau sa se foloseasca de reputatia din Formula 1 pentru a construi masini performante, cu preturi accesibile, destinate pietelor din Europa si Asia.

Fondatorul operatorului aerian low-cost AirAsia, Tony Fernandes, care a cumparat Caterham in 2011 si controleaza echipa din Formula 1 cu acelasi nume, a promis noi modele construite de Renault, pentru a transforma compania britanica intr-un producator de automobile premium de talie mondiala.

Echipa Caterham din Formula 1 a incheiat anul 2013 pe ultimul loc si nu a acumulat niciun punct de cand a intrat in acest sport, in urma cu trei ani, sub numele de Lotus Racing.

Fernandes a avertizat in luna ianuarie ca ar putea sa se retraga, daca lucrurile nu se vor imbunatati.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a pus sub semnul intrebarii viitoarea contributie a Caterham la parteneriatul format cu grupul francez, in timpul unei sedinte cu caracter intern de la sfarsitul anului trecut, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Renault a vandut in 2010 propria echipa de F1

Site-ul britanic Autocar a relatat weekend-ul trecut ca parteneriatul va fi oprit din cauza punctelor de vedere diferite referitoare la dezvoltarea vehiculelor.

Renault a vandut in 2010 propria echipa de F1, dar livreaza in continuare motoare pentru Red Bull, Lotus, Toro Rosso si Caterham.

Grupul francez vrea sa reproduca succesul masinilor sport Alpine din anii '70, prin constructia de noi modele ale brandului la o fabrica din Dieppe, Franta.

Reprezentantii Renault au refuzat sa comenteze terminarea acordului cu Caterham, iar oficialii companiei britanice nu au fost disponobili pentru comentarii.

#Renault Alpine, #automobil sport renault, #renault Caterham , #stiri Renault