Aplicatie Twitter pentru detectarea mesajelor cu tendinta suicidara

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:20
1489 citiri
Aplicatie Twitter pentru detectarea mesajelor cu tendinta suicidara
www.today.ng

Pentru a incerca sa previna actele de suicid, o asociatie de caritate britanica "The Samaritans" (Samaritenii) lanseaza miercuri o aplicatie informatica destinata sa avertizeze in cazul in care utilizatorii posteaza mesaje ingrijoratoare pe reteaua de socializare Twitter, relateaza AFP.

Aplicatia gratuita lansata de asociatia de caritate, ce ofera consiliere psihologica utilizatorilor care au avut tentative sinucigase, detecteaza mesaje ce contin cuvinte sau exprimari precum 'm-am saturat sa fiu singur', 'ma urasc', 'deprimat', 'nevoie de ajutor' sau 'nevoie de a vorbi cu cineva'. Cei care au subscris la aplicatie primesc imediat un mesaj electronic care ii avertizeaza in legatura cu existenta acestor mesaje pe Twitter si le da informatii cu privire la modul in care pot acorda ajutor, transmite Agerpres.

Aplicatia numita Radar app este destinata persoanelor cu varste intre 18 si 35 de ani, cele mai active pe retele de socializare.

'Stim ca persoanele care sufera intra deseori pe internet pentru a gasi ajutor', a explicat Joe Ferns, unul dintre responsabilii asociatiei. 'Avem nevoie de instrumente cum este organizatia Samaritenii pentru a incuraja oamenii sa fie atenti unii cu ceilalti, sa se sprijine in ceea ce priveste cautarea si gasirea de ajutor', a adaugat el.

#aplicatie detectare mesaje Twitter, #mesaje tendinta suicidara Twitter , #Stiri Social Media